10 parádních novinek na víkend (nejen) na Netflixu

Streamy uvedly několik očekávaných novinek.

Zdroj: Nikdo tě nezachrání (20th Century Studios), The Continental (Peacock), Blue Beetle (Warner Bros.)

Osmatřicátý týden roku patří poslední řadě Sexuální výchovy, chrochtat blahem by si měli i fanoušci mnohem drsnějších titulů. Premiéru totiž měl očekávaný home-invasion horor Nikdo tě nezachrání, na poli seriálů pak debutovala novinka ze světa Johna Wicka – The Continental. Parádní podívanou slibuje i dokumentární dvojka tohoto výběru – Moc druhých šancí a slovenský Šťastný člověk. Blue Beetle nebo Vocasy na tripu sice vyšli ve světě, Česko je ale zatím k dispozici nemá.

Moc druhých šancí | Netflix

dokumentární | sportovní | 7,7/10

Tahle rodina chtěla fanoušky baseballu jenom trochu pobavit, ale byla z toho pohroma, která jim málem podrazila nohy. Mike Veeck vyrůstal ve stínu svého otce, majitele baseballové Síně slávy Billa Veecka. Vše se zastavilo, když Mike zničil kariéru svého otce. Mladý Veeck, vyloučený ze hry, kterou miloval, se několik následujících desetiletí drápal ze dna a byl odhodlaný se polepšit. Poté, co se dozvěděl znepokojivou zprávu, se z cesty za znovuzískáním rodinného dědictví stala příležitost, jak tuto rodinu více ocenit.

Někdo klepe na dveře | SkyShowtime

thriller | mysteriózní | 6,1/10

Rodina – dva otcové a jejich dcera – tráví dovolenou v odlehlé chatě na venkově, když je přepadne skupina útočníků. Ti tvrdí, že je neohrožují, ale rodiče svážou a postaví rodinu před neřešitelnou otázku. Musí obětovat jednoho člena rodiny, aby zachránili zbytek lidstva. Zní to šíleně, že? Typicky ve stylu M. Night Shyamalana, režiséra filmu, se začnou dít podivné věci.

Nikdo tě nezachrání | Disney+

horor | sci-fi

Film sleduje Brynn Adamsovou, kreativní a talentovanou mladou ženu, která byla vyloučena ze své komunity. Osamělá, ale stále doufající Brynn nachází útěchu ve zdech domu, kde vyrostla – dokud ji jedné noci neprobudí podivné zvuky. Následuje akcí nabitý souboj Brynn s řadou mimozemských bytostí, které ohrožují její budoucnost a zároveň ji nutí vypořádat se s její minulostí. V hlavní roli se představí velmi talentovaná herečka Kaitlyn Dever ze seriálů Absťák a Neuvěřitelná.

Píseň banditů – 1. řada | Netflix

akční | drama

Děj se odehrává v bouřlivém období japonské koloniální nadvlády nad Koreou a vypráví o skupině lidí, kteří se z různých důvodů ocitnou v bezprávné zemi Gando a spojí se při ochraně Čosonu pro korejský lid. Napínavé drama se odehrává ve 20. letech 20. století v anarchické zemi Gando, kde proti sobě stojí různá znepřátelená uskupení, včetně japonských vojáků, korejské nezávislé armády, nájemných vrahů, banditů a čosenských přistěhovalců. Novinka z jihokorejské produkce.

Sexuální výchova – 4. řada | Netflix

komedie | drama | 8,3/10

Po uzavření střední školy Moordale čeká Otise a Erika nová etapa – jejich první den na Cavendish Sixth Form College. Otis je nervózní, jak si zařídí novou kliniku jako sexuální terapeut, zatímco Eric se modlí, aby se z nich opět nestali looseři. Cavendish je však pro všechny moordalské studenty kulturním šokem. Na společné zahradě se denně cvičí jóga, hovoří se o udržitelném rozvoji a největší popularitu studentům přináší laskavost.

Šťastný člověk | HBO Max

dokumentární | 72 %

Intimní příběh muže, který objevil své pravé já a musí riskovat to nejcennější, aby mohl žít autenticky. Měl by kvůli štěstí riskovat všechno? A co jeho blízcí? Šťastný muž začíná vzpomínkou na českého grafika a spisovatele Marvina Horváta a jeho nedávnou minulost ve švédském Göteborgu, kdy byl obyčejnou Češkou ve vztahu se svým slovenským manželem, psychiatrem Ivanem, a jejich dvěma dětmi.

The Continental: From the World of John Wick – 1. řada | Prime Video

akční | krimi

Třídílná minisérie nás přivádí do New Yorku 70. let minulého století. Zaměřuje se na původ hotelu The Continental – snad nejdůležitějšího dějiště univerza Johna Wicka – nádherné, i když tajemné budovy, která slouží jako místo setkávání zabijáků z celého světa. Seriál je vyprávěn očima mladého, začínajícího Winstona Scotta (Colin Woodell), kterého fanoušci Wicka již znají jako zarputilého manažera a majitele tohoto hotelu.

Vyšlo ve světě, u nás ne

Filmová studia jdou opět pirátství naproti. Ve světě vyšlo několik zajímavých novinek, které ještě nedávno bylo možné vidět pouze v kinech, zakoupit je v Česku ale není možné. První z nich, Blue Beetle, má v zahraničí dokonce přibaleny oficiální české titulky.

Blue Beetle | iTunes | české titulky

Foto: Warner Bros.

Čerstvý absolvent vysoké školy Jaime Reyes se vrací domů pln nadějí do budoucna, aby zjistil, že domov už není takový, jaký jej opustil. Zatímco hledá smysl života, zasáhne osud, když se Jaime nečekaně střetne se starobylou relikvií obdařenou mimozemskou technologií. Předposlední film z universa DCEU.

Mluv se mnou | iTunes

Mluv se mnou podruhé.
Foto: A24

Vyvolávání duchů se stalo nejzábavnější částí večírků. Snímek sleduje mladou Miu, která se chce rozptýlit v den výročí matčiny smrti. Když se ona a její přátelé sejdou na další seanci s tajemnou mumifikovanou rukou, která slibuje přímou linku k duchům, nejsou připraveni na to, co bude následovat.

Vocasy na tripu | iTunes

Foto: Universal Pictures

Když Reggieho, naivního a nezdolně optimistického border teriéra, opustí v ulicích velkoměsta jeho majitel Doug, je si Reggie jistý, že by ho jeho milovaný majitel nikdy neopustil úmyslně. To se ale šeredně plete.

Čti také: Víkendové tipy z minulého týdne – růžová Barbie s dabingem, nádherný animák Mezi živly nebo Nejdrsnější věznice světa v plzeňských Borech