10 skvělých novinek na víkend (nejen) na Netflixu

Už víte, co si pustíte o víkendu?

Nejlepší novinky z Netflixu, HBO Max nebo Disney+.
Foto: Hrabě (Netflix), Poker Face (Peacock), Milion mil daleko (Prime Video)

Videotéky vzal útokem nejúspěšnější film tohoto roku, do růžova zbarvená Barbie, na své si o víkendu přijdou také milovníci poměrně temnějších odstínů. Netflix uvedl chváleného Hraběte, neméně dobře hodnocenou francouzskou minisérii podle skutečných událostí Bernard Tapie je třída, největší pozornost ale strhává nová řada Nejdrsnějších věznic světa, které tentokrát navštívili pervitinové Česko. Na SkyShowtime vyšla kriminální série Poker Face od režiséra a tvůrce Riana Johnsona (Na nože), skvělou podívanou slibuje také napínavý Vlk na HBO Max.

Barbie | iTunes | Google Play

Panenka žijící v Zemi Barbie je vyloučena, protože není dostatečně dokonalá, a vydává se za dobrodružstvím do skutečného světa. Nejúspěšnější film roku konečně vyšel v digitální podobě. Barbie je k dispozici v rozlišení až 4K, nechybí ji ani český dabing. Aktuálně lze zakoupit nebo vypůjčit na iTunes a Google Play. Obě videotéky nabízejí snímek v rozdílné kvalitě, na čemž se podepsala také samotná cena. Český dabing na iTunes je pouze ve stereu.

Bernard Tapie je třída – minisérie | Netflix

Hraná minisérie sleduje osud výjimečné postavy Bernarda Tapieho, jedné z nejikoničtějších a nejkontroverznějších osobností francouzského veřejného života. V sedmi epizodách se Laurent Lafitte vžije do role Bernarda Tapieho a prozkoumá jeho vzestup i pád. Bernard Tapie byl francouzský podnikatel, politik a občasný herec, zpěvák a televizní moderátor. Zemřel v roce 2021.

Hrabě | Netflix

Jaime Vadell hraje postaršího upíra žijícího ve zchátralém sídle v chladném jižním cípu Chile spolu se svou dlouholetou manželkou Lucií a dlouholetým a nesmírně věrným komorníkem. Jak ukázaly záběry z prvního traileru, hrabě loví své oběti už od dob Francouzské revoluce. Nyní, po 250letech živených doslova lidskou krví, ho trápí myšlenka, že si ho svět bude pamatovat jako zloděje a tyrana. Ambiciózní chilská hororová komedie, která sbírá nadšené recenze.

Jízda s Madeleine | HBO Max

Dvaadevadesátiletá Madeleine si zavolá taxi, aby mohla jet do domova důchodců. Charles, řidič s laskavým srdcem, souhlasí, že pojede kolem míst, která poznamenala její život. Projížďka pařížskými ulicemi odhalí Madeleininu neobyčejnou minulost. Další chválená francouzská novinka na víkendovém jídelníčku. Tentokrát od režiséra snímků Můj syn (2021) a válečného dramatu Šťastné a veselé (2005).

Mezi živly | Disney+

V jednom neobyčejném městě, kde společně žijí živelní obyvatelé elementu ohně, vody, země a vzduchu si žije svůj sen i žhavá mladá žena a muž, který jde s proudem. Jednoho dne však oba zjistí něco zásadního. Uvědomí si, že i přes svoji naprostou protikladnost toho mají hodně společného. Nejnovější pixarovka sklidila divácký úspěch a konečně zakotvila na domácí adrese.

Milion mil daleko | Prime Video

Film je inspirován skutečným příběhem leteckého inženýra NASA Josého Hernándeze, jenž se se svou rodinou migrujících zemědělských dělníků vydal na desítky let trvající pouť z vesnice v mexickém Michoacánu, přes pole v údolí San Joaquin, až na Mezinárodní vesmírnou stanici.  Téměř dokonale hodnocenou novinku si rozhodně nemůžeme nechat ujít.

Nejdrsnější věznice světa – 7. řada | Netflix

Plzeňská věznice v nové sérii. Zdroj: Netflix

Netflix uvedl sedmou řadu populárního pořadu Nejdrsnější věznice světa. Pozornost českých diváků se již nyní upírá na druhou ze čtyř nových epizod „Česká republika: Pervitinové vězení“, jež nás zavede do plzeňské věznice na Borech. Britský reportér Raphael Rowe, který seriálem provází, se v nechvalně proslulé české věznici zabývá problémy s pervitinem a jeho užíváním za mřížemi.

S ledovým klidem (Poker Face) – 1. řada | SkyShowtime

Charlie (Natasha Lyonne) má mimořádnou schopnost rozpoznat, když někdo lže. Se svým Plymuthem Barracuda vyráží na cestu a na každé zastávce se setkává s novými postavami a podivnými zločiny, které jí nedají nechat je nevyřešené. Režisér Rian Johnson si kriminální žánr doslova zamiloval, což dokazuje nejen tento skvěle hodnocený titul streamovaný původně na Peacocku, ale také jeho filmová série Na nože.

The Morning Show – 3. řada | Apple TV+

Nahlédněte v nekompromisně upřímné dramatu nominovaném na tři Zlaté glóby do moderního pracovního prostředí pohledem lidí, se kterými vstává celá Amerika. Ve třetí sérii jde o hodně, protože budoucnost stanice je podrobena zkoušce, když se o ni začne zajímat technologický titán. Vznikají nečekaná spojenectví, osobní tajemství se stávají zbraní a všichni jsou nuceni konfrontovat své základní hodnoty v redakci i mimo ni. Vracejí se Jennifer Aniston, Reese Witherspoon i Jon Hamm.

Vlk – 1. řada | HBO Max

Rodina je držena jako rukojmí ve svém vlastním domě dvojicí zločinců s ďábelskými úmysly. Jediným vodítkem, které napovídá, že je rodina v nebezpečí, je vzkaz na obojku jejich psa. Policejní inspektor Jack Caffery se snaží zjistit pravdu a zároveň se vyrovnává s vlastním traumatem z nevyřešeného zmizení svého bratra před dvaceti lety. Chválená britská kriminálka, na které spolupracovali tvůrce Pána času nebo Vražd na Shetlandech.

Zvířata zblízka – 1. řada | Disney+

Bertie Gregory cestuje po světě, aby zachytil jedinečný každodenní život zvířat tak, jako nikdo předtím, a dělí se o všechny epické okamžiky, které se svým týmem zažil. Známý dobrodruh se vrací v dalším impozantním šestidílném pořadu. Pro milovníky přírodovědeckých dokumentů naprostá povinnost.

Čti také: Tipy z minulého víkendu – německé drama Milé dítě, česká novinka O malých věcech nebo videoherní adaptace Twisted Metal