Pervitin všude. Netflix v Nejdrsnějších věznicích světa ukáže plzeňskou věznici Bory

Sedmá řada odstartuje návštěvou největší české věznice.

Zdroj: Netflix

Už 15. září uvede Netflix sedmou řadu populárního pořadu Nejdrsnější věznice světa. Pozornost českých diváků se již nyní upírá na první ze čtyř nových epizod, jež nás zavede do plzeňské věznice na Borech. Britský reportér Raphael Rowe, který seriálem provází, se v nechvalně proslulé české věznici zabývá problémy s pervitinem a jeho užíváním za mřížemi.

Ve věznici Bory je v současné době umístěno více než 1200 vězňů, což podle srpnových statistik vězeňské služby překračuje její plánovanou kapacitu přibližně o 4 %. Od svého založení v 19. století zaujímá věznice významné místo v českých dějinách. V období totality byla v letech 1949–1952 proslulá pro fyzické týrání a vraždy vězňů. Plzeňská věznice je největší v České republice.

„Česko, jeden z největších evropských producentů krystalického metamfetaminu. Téměř každý třetí český trestanec užíval pervitin, než byl poslán do vězení… a tohle vězení má problém udržet drogy mimo svoje zdi,“ říká v Raphael Rowe v krátkém teaseru zveřejněném na Twitteru.

Dokumentární série z britské produkce, která vychází od roku 2016, ukazuje život v různých věznicích po celém světě, většinou z pohledu vězňů, ale objevují se v ní také rozhovory s personálem, případně dalšími osobami, které jsou součástí vězeňského systému. Od druhé řady seriálem provází Raphael Rowe, jež sám strávil 12 let za mřížemi za sérii násilných trestných činů.

Sedmá řada Nejdrsnějších věznic světa má premiéru na Netflixu již 15. září.

Foto: Netflix