Stvořitel nabídne úžasný panoramatický zážitek. Pouze ale v zahraničí

Stvořitel bude uveden v IMAX i technologii ScreenX.

Panoramatický Stvořitel ve ScreenX.
Zdroj: 20th Century Studios

Stvořitel, kterého první recenzenti označili za mistrovské dílo, se podívá nejen do kin IMAX, jenž nedávno hostily veleúspěšného Oppenheimera, uveden bude také v technologii ScreenX. Právě na tento stále populárnější formát, který v minulém roce představil druhého Avatara nebo Top Gun: Maverick, láká čerstvá upoutávka za doprovodu režiséra Garetha Edwardse.

ScreenX je technologie, která přináší 270 stupňový panoramatický zážitek z filmu. Kromě klasického plátna uprostřed je snímek promítán i na dvou bočních stěnách. Divák je díky nim vržen přímo do centra dění. Technologií ScreenX bohužel žádná kina v Česku a na Slovensku nedisponují, ačkoli by to v budoucnu mohla změnit síť multikin Cinema City. Za originálním filmovým zážitkem se ale můžeme vydat například do Maďarka, Polska nebo Německa.

Ve formátu ScreenX je možné vidět jen několik filmů ročně. Letos to například byla nejnovější Mission: Impossible, superhrdinský Flash nebo závodní Gran Turismo. Minulý rok se v této panoramatické verzi představily tituly jako Avatar: The Way of Water, Top Gun: Maverick a Batman.

Uprostřed války mezi lidskou rasou a silami umělé inteligence je Joshua (John David Washington), zocelený bývalý agent speciálních jednotek truchlící nad zmizením své ženy, naverbován, aby vypátral a zabil Stvořitele, nepolapitelného architekta vyspělé umělé inteligence, který vyvinul záhadnou zbraň s mocí ukončit válku – a zničit lidstvo samotné. Joshua a jeho tým elitních agentů se vydávají přes nepřátelské linie do temného srdce území okupovaného umělou inteligencí, jen aby zjistili, že zbraň, která má zničit svět, má podobu malého dítěte. Film se odehrává ve světě zničeném nukleárním kataklyzmatem.

Stvořitel má premiéru 28. záři.

Zdroj: 20th Century Studios