10 parádních novinek, které můžete vidět o víkendu (nejen) na Netflixu

Foto: Mezi živly (Walt Disney), Spider-Man: Napříč paralelními světy (Sony Pictures), Dívka v masce (Netflix)

Streamovací služby zažívají zlaté čase, na počtu dobrých novinek to ale tentokrát není poznat. Jen stěží jsme do dnešního výběru na víkend zařadily deset titulů. Nechybí mezi nimi tradiční nášup z Netflixu – dokumentární minisérie Depp vs. Heardová, animák Opičí král nebo korejská mysteriózní Dívka v masce. Áčkové novinky hlásí obchod iTunes (animovaný Spider-Man a Mezi živly), za pozornost stojí i uvedení staronových filmů na SkyShowtime.

Depp vs. Heardová – minisérie | Netflix

V roce 2022 se konal mediálně nejsledovanější soudní proces v Hollywoodu. Johnny Depp žaloval bývalou manželku Amber Heard za křivé obvinění z domácího násilí a celý svět byl u toho. Netflix se chopil příležitosti a v dokumentární minisérii Depp vs. Heard rozebral to nejpodstatnější. Škoda ale, že kamery nezůstaly jen v soudní síni, jak jsme napsali v naší recenzi

Dívka v masce – 1. řada | Netflix

Holka z kanceláře, která se trápí svým vzhledem, si nasadí masku a v nočním vysílání se stane senzací internetu. Série osudových událostí jí ale převrátí život naruby. Jihokorejský seriálový thriller, kterému nebude chybět ani špetka humoru. Netflix uvede tuto novinku i v českém dabingu.

Láska podle plánu | HBO Max

Mladá filmařka Zoe zažívá jedno nepovedené rande přes seznamku za druhým, což její excentrická máma nikdy neopomene okomentovat. Se zájmem proto sleduje, když se její kamarád z dětství s pákistánskými kořeny rozhodne jít při hledání lásky tradiční cestou předem dohodnutého manželství. Romantická komedie s Lily James od uznávaného režiséra Shekhara Kapura.

Mezi živly | iTunes

V jednom neobyčejném městě, kde společně žijí živelní obyvatelé elementu ohně, vody, země a vzduchu si žije svůj sen i žhavá mladá žena a muž, který jde s proudem. Jednoho dne však oba zjistí něco zásadního. Uvědomí si, že i přes svoji naprostou protikladnost toho mají hodně společného. Jeden z nejkrásnějších animáků roku prozatím jen s českými titulky a v originálním znění.

Opičí král | Netflix

Opičák s kouzelnou tyčí spojí síly s mladou holkou a vyrazí na velkolepou výpravu za nesmrtelností. Cestou ho čeká lítý boj s démony, draky, bohy i vlastním já. Americko-čínský animák od režiséra Lovecké sezóny je založen na románu Journey to the West ze šestnáctého století.

Spider-Man: Napříč paralelními světy | iTunes

Nejpůsobivější je, že nový Spider-Man je dokonalou poctou všem univerzům Spider-Mana. Všude se objevují vtipné odkazy na staré kreslené filmy. Jak příběh graduje, tak dochází k tolika zvratům, že vám z toho jde hlava kolem. Ale díky bezchybnému tempu a poutavému příběhu jste připoutání k plátnu. V naší recenzi jsme snímek ohodnotili úctyhodnými devadesáti procenty. Druhý animovaný Spider-Man se oficiálně objevil v české verzi iTunes až v tomto týdnu.

Tyson Fury: V rodinném kruhu – minisérie | Netflix

Šampion v těžké váze Tyson Fury, který z ringu odešel bez porážky, si v téhle vtipné a milé dokumentární telenovele pomalu zvyká na slasti i strasti rodinného života. Režisérem tohoto „dokumentárního“ počinu je Nick Hornby, scénárista snímků Brookly, Divočina nebo Fotbalové opojení a tvůrce Zprávy o stavu manželství.

Útočiště Harlana Cobena – 1. řada | Prime Video

Příběh sleduje Mickeyho po smrti jeho otce, kterou začíná jeho nový život v provinčním městě v New Jersey. Po zmizení nové studentky se Mickey ocitá v síti tajemství. S pomocí dvou nových přátel odhaluje temné podsvětí, které možná skrývá odpovědi na zmizení stará desítky let. Útočiště vychází z bestsellerové řady románů Harlana Cobena (Nevina, Cizinec).

Vlk (1994) | HBO Max

Foto: Columbia Pictures

Redaktor newyorského nakladatelství Will Randall je jedné noci na opuštěné silnici pokousán vlkem. Zpočátku se zdá, že se zranění obejde bez následků, ale Will si brzy uvědomí, že se v jeho těle děje cosi podivného. Původní film Vlkodlak z roku 1941 se dočkal řady zpracování a remaků, nejznámější je asi ten z roku 1994, jenž vyšel ve známost pod názvem Vlk (Wolf) a v němž si hlavní role zahráli Jack Nicholson a Michelle Pfeiffer.

Zapomenutá země | HBO Max

Koncem 19. století přichází na Island dánský kněz, aby v odlehlé části ostrovního státu postavil kostel a fotografoval lidi. Čím více času stráví v zemi s drsným počasím a v uzavřené komunitě, tím více se jeho původní poslání stává morálně a nábožensky náročným. Film dánského režiséra Hlynura Pálmasona měl světovou premiéru na nejprestižnějším filmovém festivalu v Cannes.

Návraty na Netflix

Horkých novinek na streamu není mnoho, naštěstí Netflix hlásí návrat několika zvučných titulů. Do nabídky se vrátily legendární kousky jako Gladiátor, Forrest Gump, Na hromnice o den více nebo Potomci lidí. V nabídce nejoblíbenějšího streamera se znovu objevil i hudební životopisný snímek Rocketman o životě Eltona Johna, drsní Králové ulice s Keanu Reevesem, nechybí ani akční parodie Kung-fu mela z roku 2004. Výběr deseti filmů, které se vrátily na Netflix, najdete v tomto odkaze.

Obměna na SkyShowtime

SkyShowtime zažilo vydatnou čistku. V týdnu z něj zmizelo přes 300 titulů, něco kolem 130 se vrátilo nebo se na streamu objevilo nově. Přední filmy jako Babylon, Megan nebo Top Gun: Maverick jsou přítomny, v nabídce se objevila i celá řada kultů. SkyShowtime nabízí například Strach a hnus v Las Vegas, Čokoládu, Válečníky, Čínskou čtvrť a mnoho, mnoho dalších. SkyShowtime rovněž láká na filmový Warcraft, který nedávno zmizel z Netflixu. Troufáme si tvrdit, že SkyShowtime momentálně nabízí nejzajímavější porci legendárních filmů ze všech předních streamů.

Čti také – víkendové tipy z minulého týdne