10 výborných filmů, které jsou od včerejška nově nebo znovu na Netflixu

Foto: Rocketman (Paramount Pictures), Králové ulice (Fox Searchlight Pictures), Drtivý dopad (Paramount Pictures)

Netflix sliboval uvedení kultovní komedie Na hromnice o den více, a ta také dorazila. Nezůstalo ale jen u ní. Na největší streamovací službu se překvapivě dostalo několik další výborných titulů, řada z nich se na Netflix vrátila po menší odmlce. V nabídce Netflixu opět najdeme oblíbený katastrofický biják Drtivý dopad, kultovního Forresta Gumpa, geniální parodii na kung-fu snímky Kung-fu mela nebo drsné Street Kings s Keanu Reevesem.

Drtivý dopad

Foto: Paramount Pictures

K Zemi se blíží obrovská kometa, kterou se nešikovností jaderných útoků podaří pouze rozdělit na dvě části, které pak společně dopadnou na zemský povrch. Film z roku 1998 bývá pravidelně zařazován do televizních programů už několik let za sebou, a pokud chcete vidět velmi efektní zničení New Yorku, nebo třeba Morgana Freemana jako prezidenta USA, tak rozhodně neváhejte a Drtivý dopad neprodleně vyhledejte.

Druhá nebo první

Fotografka se snaží, aby ji děti jejího snoubence měly rády. Od jejich matky se ale kromě pohrdání ničeho nedočká… dokud všechno nezmění diagnóza. Chris Columbus natočil výbornou tragikomedii, u které chvílemi brečíte a chytne vás za srdíčko. Hezký film, který podruhé už vidět nemusíte. Těžko si představit v rolích Julie Roberts a Susan Sarandon někoho jiného.

Forrest Gump

Kdo by neznal tento ikonický film amerického režiséra Roberta Zemeckise. Vizionářský tvůrce zde vypráví příběh prostého a poněkud nekonvenčního hrdiny Forresta Gumpa. Forrest už od dětství vždy dělal přesně to, co se mu řeklo. Do života si od své maminky odnesl několik pouček, tou nejvýraznější ale bylo: „Když se dostaneš do problémů, utíkej.“ Hrdina se s těmito slovy na mysli proutíká celým životem – studiem, válkou ve Vietnamu, osobními neštěstími… Za výborné ztvárnění hlavní role byl Tom Hanks oceněn jak Cenou Akademie, tak Zlatým Glóbem. Snímek bodoval i v režisérské kategorii a stal se nejlepším filmem roku.

Kung-fu mela

Foto: Sony Pictures

Jsou 40. léta minulého století a zlodějíček Sing zoufale touží být stejně cool jako gang Sekerníků, který vládne Hongkongu. Je to ale tak trochu nešika. Tato bláznivá hříčka na motivy klasických čínských válečných dramat a thrillerů o pomstě v sobě skrývá spoustu akce, humoru, spoustu postav a nepřetržitý příval narážek na klasická dobrodružství a bojová umění. Nejlepší parodie na kung-fu filmy.

Na hromnice o den více

Bill Murray časem necestuje, Bill Muray se v něm zasekne. Pokaždé se za písně I’ve Got You Babe probouzí v šest hodin ráno a prožívá stále dokola 2. únor. Co se může zdát jako zábava, po čase omrzí. Jak se tedy z nekonečného kolovrátku vymanit? Najít pravou lásku… Osvěžující komedie s několika vynikajícími nápady a především neskutečně pohodovým hereckým obsazením.

Čti také: 10 nejočekávanějších Netflix filmů ve zbytku roku 2023

Pondělí

Film vypráví příběh Mickeyho (Sebastian Stan) a Chloe (Denis Gough), dvou třicetiletých Američanů žijících v Aténách, kteří se potkají o jednom letním víkendu. Když se Chloin pobyt v Řecku chýlí ke konci, zamilovaná žena se rozhodne dát výpověď a prozkoumat, zda víkendová vášeň překoná nevyhnutelnou pondělní realitu. Nenápadné drama o obyčejném vztahu dvou lidí.

Rocketman

Rocketman je jiný než většina podobných počinů. Ale v tom zásadním se jim přesto podobá. Se všemi klišé, šablonami, ale i klady, jež k tomu patří. Není to ani tak biografický snímek, jako spíš fantasy muzikál. Ale je vlastně přes to všechno překvapivě i mnohem dynamičtější než Bohemian Rhapsody. Tedy až na závěr, kterému chybí nějaké výraznější finále.

Senna

Svižný dokument o jednom z nejlepších závodníků v historii Formule 1. Ayrton Senna se stal v rodné Brazílii skutečným hrdinou. Nejedná se o první dokumentární film o tomto závodníkovi, nicméně se jistě jedná o ten nejkomplexnější a nejlepší. Asif Kapadia dokázal natočit doslova pomník této mimořádné osobnosti motoristického sportu a zároveň ji zajímavým způsobem přiblížit doslova úplně všem.

Slzy slunce

Foto: Columbia Pictures

Mariňáka vyšlou do válkou zmítané africké džungle, aby zachránil lékařku. Tam ale zjistí, že musí zachránit taky uprchlíky, o které se doktorka stará. Film Slzy slunce obsahuje otřesné scény brutality, krveprolití a sexuálního násilí. Donutí vás zamyslet se nad zvěrstvy, která se v Africe dějí a o kterých se v novinách obvykle nedočtete. Bruce Willis v hlavní roli, na hudbě k filmu se podílel Hans Zimmer.

Street Kings (Králové ulice)

Detektiv, který přijde o manželku i parťáka, vyrazí do losangeleského podsvětí zastavit nebezpečné zločince i zkorumpované kolegy. Poctivý policejní thriller z dob, kdy filmy režiséra Davida Ayera stály za to. Street Kings nabízejí zábavnou, hodně drsnou a mírně rasistickou podívanou o zkorumpovaných policajtech, které vévodí skvělý Keanu Reeves. V roli jeho parťáka se objevil Chris Evans.

Čti také: Netflix v tomto týdnu přidá soudní spor Deppa a Heardové, korejský bizár nebo kultovní Hromnice