Strašidelné léto 2019 aneb hororové novinky v kinech

Hororovým fajnšmekrům bude tohle léto šmakovat. Do kin se chystá doslova nával novinek pokleslého žánru a mezi ně můžeme klidně zařadit i dva květnové tituly, které uvidíme totiž na přelomu s červnem.

Syn temnoty

Co kdyby nadané dítě z jiného světa ztroskotalo na Zemi, ale místo aby se pro lidstvo stalo hrdinou, začalo by se projevovat velmi zlověstně? V Synovi temnoty přináší vizionářský tvůrce Strážců galaxie a The Belko Experiment děsivý zvrat a nový radikální žánr: superhrdinský horor. (trailer ZDE)

Uvedení v českých kinech: 23. května 2019

Máma

Pro partičku středoškoláků z malého amerického městečka je klíčem k úspěšnému víkendu přemluvení libovolného dospělého, aby jim koupil alkohol. Osamělá paní Sue Ann (Octavia Spencer) je v tomhle směru přímo darem z nebes. Nejen že teenagerům bez mrknutí oka koupí bednu alkoholu, ale navíc jim nabídne sklepní prostory ve svém odlehlém domě, aby si ho tam mohli vypít a trochu přitom zablbli. „Máma“ Sue Ann má jen pár drobných podmínek. Aspoň jeden z účastníků musí zůstat střízlivý, aby ostatní bezpečně odvezl domů. V jejím domě se nesmí klít a nikdo nesmí chodit nahoru, do obytných prostor domu, což jsou všechno celkem rozumná pravidla. A tak se místní děcka scházejí u mámy čím dál častěji, jenž e do pařící pohody se pomalu začínají vkrádat temnější tóny, když se z nadstandardní pohostinnosti paní domu postupně stane zvláštní druh posedlosti a jistota, že jednou přijde den, kdy za to bude něco chtít. Z dokonalého snu všech teenagerů se záhy vyklube noční můra a nejlepší místo ve městě se promění v nejhorší místo na Zemi. Ona vám to přece říkala, děcka. Nahoru jste neměly chodit. (trailer ZDE)

Uvedení v českých kinech: 30. května 2019

Annabelle 3

S duchařskými příběhy pocházejícími z univerza V zajetí démonů je to jako na horské dráze. Některé můžeme vychvalovat k nebesům (V zajetí 1 a 2), druhé zas ztrhat ostrou kritikou (Annabelle 1, Sestra). Třetí hororový film o hrůzostrašné panence Annabelle s sebou přinese nejen ji, ale taktéž dvojici manželů Warrenových, tedy lovce duchů, démonů a všeho nadpřirozeného. O film se postaral scénárista prvních dvou dílů a loňského hitu To. (trailer ZDE)

Uvedení v českých kinech: 27. června 2019

Kořist

Když na malé floridské městečko udeří hurikán, rozhodne se Haley (Kaya Scodelario) ignorovat nařízení úřadů o evakuaci, protože chce najít ztraceného otce (Barry Pepper). Nalezne ho těžce zraněného ve sklepě jejich domu. Než ho stačí zachránit, ocitne se i ona v nesnázích, když záplavová vlna dorazí rychleji, než se čekalo. Stoupající voda však brzy přestane být jejich největším problémem, když připlavou hladoví nezvaní návštěvníci. (trailer ZDE)

Uvedení v českých kinech: 11. července 2019

Dětská hra

Zatímco v původní verzi se jednalo o panenku, posedlou duchem sériového vraha, zde půjde o interaktivní, supermoderní hračku, která se vymkne kontrole. Tak uvidíme jak se s tímto popasuje obživlá vraždící panenka od producentů hororu To. Režii dostal na starost neznámý filmař Lars Klevberg. (trailer ZDE)

Uvedení v českých kinech: 25. července 2019

Mrtví neumírají

V tichém městečku, kde se nikdy nic velkého nestalo se jednou v noci probudí mrtví, kteří napadnou servírku v restauraci a pár zákazníků. Vraždy po celém městě vyšetřují tři policisté, kteří mají v pachatelích jasno – jsou to zombie. I když se jedná o stvoření, která pojídají lidi za živa, jakoby uvnitř jejich mozku zůstalo stále něco z jejich „živého“ života a vracejí se zpátky k tomu, co je dělalo šťastnými. Tak policisté narážejí na zombie, co hraje tenis, pije kafe nebo žádá o chardonnay. (trailer ZDE)

Uvedení v českých kinech: 4. července 2019

Noví mutanti

Na hororovou notu budou hrát i Noví mutanti, příběh další skupiny mutantích vyvrhelů z x-menovského světa, která se v odlehlém léčebném středisku potýká s neznámým nadpřirozeným zlem. Film se dočkal dvojích přetáček, nejdříve se studio leklo hororového vzhledu a nařídilo otupení hran. Poté se zase leklo naštvaných fanoušků a hrany nechalo v docela krátkém čase zase naostřit, takže výsledný film dost možná nebude fungovat úplně hladce. Kombinace hororu a sympatického superhrdinského světa je ale tak lákavá, že se těšíme stejně. (trailer ZDE)

Uvedení v českých kinech: 1. srpna 2019

Scary Stories to Tell in the Dark

Amerika 1968 – Skupina mladých teenagerů pravidelně chodí k opuštěnému sídlu rodiny Bellowových. Jak bývá pravidlem, o každém opuštěném sídle se šíří strašidelné historiky a fámy, ale co když se jedná o pravdu? Sarah Bellow je mladá dívka s děsivými tajemstvími, které sepsala do knihy, nikdo ze skupiny teenagerů netušil, že jejich přečtením vypustí do světa zlo. (trailer ZDE)

Uvedení v českých kinech: 15. srpna 2019