Mrtví neumírají: První trailer zombie komedie představuje nabité obsazení

Focus Features zveřejnili první trailer a plakát k nové komedii o zombie apokalypse Mrtví neumírají. Film nabízí nejen vtipný příběh, ale také hvězdné obsazení, kterým nedisponuje žádný jiný zombie apokalyptický snímek.

Režisér filmu Jim Jarmusch obsadil herce a herečky, kteří s ním již v minulosti pracovali. V hlavních rolí uvidíme například držitele nominace na Oscara Billa Murraye, Adama Drivera, Chloë Sevigny, držitelku Oscara Tildu Swinton a v dalších rolích se nám představí Steve Buscemi, Tom Waits, Danny Glover, Caleb Landry Jones, Rosie Perez, Iggy Pop, Sara Driver, RZA, Selena Gomez a Carol Kane.

V tichém městečku, kde se nikdy nic velkého nestalo se jednou v noci probudí mrtví, kteří napadnou servírku v restauraci a pár zákazníků. Vraždy po celém městě vyšetřují tři policisté, kteří mají v pachatelích jasno – jsou to zombie. I když se jedná o stvoření, která pojídají lidi za živa, jakoby uvnitř jejich mozku zůstalo stále něco z jejich „živého“ života a vracejí se zpátky k tomu, co je dělalo šťastnými. Tak policisté narážejí na zombie, co hraje tenis, pije kafe nebo žádá o chardonnay.

Komedie s černým humorem je specifická v tom, s jakým klidem policisté a někteří obyvatelé zombie apokalypsu berou, a se svými sarkastickými narážkami z toho tvoří vtipnou podívanou.

V českých kinech od 4. července 2019.