Godzilla a Kong jsou obřím hitem! Film překonal tržby předchozích dvou dílů dohromady

Zdroj: Warner Bros.

V souboji titánů v pokladnách kin si sequel Godzilly x Konga proklestil cestu k monstróznímu premiérovému víkendu a zbořil všechny předpoklady jako mrakodrapy na své cestě. Kaiju týmovka otevřela na domácí půdě za rovných 80 milionů dolarů, tedy jen o dva miliony méně, než druhá Duna před měsícem.

Film Godzilla x Kong: Nové impérium vtrhl do kin se seismickou silou a během úvodního víkendu utržil na domácím trhu ohromujících 80 milionů dolarů. Ještě lépe se sequelu z dílny Adama Wingarda dařilo mimo Severní Ameriku, kde si Kong dojel na Godzille pro dalších ohromujících 119 milionů.

Čtěte také: Čínský remake Anakondy má obří hady i zombíky. Trailer slibuje šílenou zábavu

Návrat titánů z Monsterverse tak dopadl mnohem lépe, než předpovídali analytici před premiérou filmu (psalo se tržbách dvakrát nižších). Nejúspěšnějším filmem série je ale i nadále původní Godzilla z roku 2014, která si na domácí půdě vyřvala 93 milionů. Na druhé straně, Godzilla vs. Kong se před třemi lety musel spokojit pouze s otvírákem v podobě 32 milionů. Celá čtyřdílná série už překonala hranici dvou miliard dolarů.

Mezitím noví Krotitelé duchů propadli o 65 % oproti minulému týdnu a s dalšími patnácti miliony na účtu pokořili stovku milionů dolarů. Druhá Duna skončila na třetím místě návštěvnosti, píseční červi ji ale provrtali cestu už k 626 milionům celosvětově.

Kompletní tržby naleznete na webu Box Office Mojo, kde jsou k dispozici také výsledky jednotlivých dílů ze série.