Diváci touží po velkém zážitku! Druhá Duna smetla kina po vzoru Oppenheimera

Zdroj: Warner Bros.

Když to děláte dobře, úspěch se dostaví. Velkolepé pokračování Duny přetavilo nadšené recenze v obří divácký zájem v kinech a na účet si připsalo 70 % z celkových tržeb posledního víkendu. Druhá část zároveň zdvojnásobila tržby prvního filmu.

Druhá Duna otevřela v Severní Americe za velmi slušných 81, 5 milionů dolarů, čímž naprosto smetla (ne)konkurenci (Bob Marley, Madam Web) a vykročila po vzoru loňského Oppenheimera, který na domácí půdě otevřel jen o milión lépe a který nakonec atakoval miliardovou hranici.

Čtěte také: Stará garda vyráží do boje! Krotitelé duchů baví v posledním traileru před premiérou

Film kanadského režiséra Denise Villeneuvea bodoval také ve zbytku světa, kde si připsal dalších 97 milionů dolarů. Dohromady si tak nejočekávanější film tohoto roku přišel už na 178, 5 milionů. O tom, že diváci touží po velkém filmovém zážitku, svědčí také to, že polovinu tržeb si Duna připsala v prémiových sálech, mezi které patří například i IMAX.

Duna 2 rovněž otevřela za dvojnásobek toho, co v roce 2021 původní snímek. Nutno ale podotknout, že jednička premiérovala v době, kdy se svět vzpamatovával z kovidu a kromě uvedení v kinech se dočkala také uvedení na streamu HBO Max. V příštích týdnech se Duna podívá ještě na japonský a čínský trh.

Kompletní výsledky tržeb jsou na webu Box Office Mojo.