Vyšetřování paranormálních jevů ovládlo nedělní večer! Sci-fi kriminálka ale nenaplnila očekávání

Zdroj: Česká televize

V neděli 3. března měl premiéru nový seriál České televize To se vysvětlí, soudruzi. První díl si podmanil sledovanost celého dne a jen těsně nedosáhl milionu diváků. Dokonce pokořil primáckých Sedm schodů k moci a nováckou Policii Hvar. Epizoda nazvaná Ostře sledované UFO ale sbírá rozpačité reakce.

První epizoda seriálu To se vysvětlí, soudruzi si podmanila nedělní večer s 935 tisíci diváků starších patnácti let a zároveň se stala nejsledovanějším pořadem dne. Druhou příčku si zajistilo Sedm schodů k moci (902 tisíc), ačkoli seriál měl premiéru na Prima+ už před rokem. Třetí Policii Hvar si nenechalo ujít 646 tisíc diváků. Kompletní nedělní statistiky zveřejnil web Mediaguru.

Čtěte také: Diváci touží po velkém zážitku! Druhá Duna smetla kina po vzoru Oppenheimera

Seriálová novinka České televize se odehrává v 80. letech a sleduje členy Ústavu paranormálních jevů, kteří mají jediný úkol: vyšetřovat paranormální případy. Na záda jim ale dýchá dvojice agentů StB. Retro kriminálku s nádechem sci-fi natočili Matěj Chlupáček (Úsvit) a Michal Samir (Iveta).

„Tohle vypadá jako velký krok vedle. Stylizace do 80. let působí dost těžkopádně, spíš je to takové dost abstraktní pojetí té doby, pochopitelně obohacené o značnou dávku naivity a nesmí chybět narážky i na aktuální politickou situaci,“ píše ve svém hodnocení fabecc1222 na ČSFD.

Tříhvězdičkové hodnocení od DocBrowna: „Poněkud zklamání, zatím. Polovinu toho dobrého jsme už viděli v ukázkách. Tradičně poctivá filmařina ČT, pěkná ač přebarvená retro atmosféra, dobře napsané postavy, ale scénář značně nudný a bohužel jsem se těšil na konec.“

To se vysvětlí, soudruzi již nyní zdarma na iVysílání.

Zdroj: Česká televize