Neeson s bombou pod zadkem drtí Netflix! Akční film natočil režisér Predátorů

Zdroj: StudioCanal

Jízda smrti, která na Netflixu nese název Odplata, je na streamu teprve od 1. března, přesto se už zařadila mezi čtveřici jeho nejsledovanějších filmů. V akčním snímku, který se výhradně odehrává v jednom autě, si hlavní roli zahrál stále neúnavný Liam Neeson. Slavný režisér Nimród Antal (Predátoři) si ale tentokrát vybral slabší chvilku.

Zdroj: Netflix

Jedničkou Netflixu v Česku je momentálně druhý díl Mimoňů, na který si nepřišel ani oblíbený Adam Sandler v roli Kosmonauta z Čech. Třetí příčka patří druhé části béčkové sci-fi Kód 8 a čtvrtá je právě Odveta s Neesonem za volantem.

Čtěte také: Liam Neeson nájemným vrahem v důchodu! Retro thriller láká v traileru na hutnou atmosféru

Když úspěšnému manažerovi z Wall Street tajemný volající sdělí, že mu pod sedadlo auta nainstaloval bombu, Matt Turner (Liam Neeson) se vydává na nebezpečnou honičku napříč městem, aby splnil určitou sérii rozkazů. S dětmi uvězněnými na zadním sedadle a s bombou, která vybuchne, pokud se pokusí z auta vystoupit, se z obyčejné cesty do práce stává zvrácená hra na život a na smrt.

Liam Neeson, Qui-Gon Jinn ze Star Wars nebo Ra’s Al Ghul z Nolanova Batmana, patří mezi nejčastěji obsazované herce v akčních filmech. Od roku 2008, kdy mělo premiéru jeho výtečných 96 hodin, se herec objevil v desítkách dalších titulech, které se snažily na úspěch zmiňovaného filmu navázat. Jízda smrti se ale jedním z nich nestala.

Recenze Kinoboxu

„Jedná se o velmi standardní snímek, jakých ročně nevzniknou desítky, ale tak dva tři. A v jednom z nich hraje Liam Neeson,“ zmiňuje ve videorecenzi Kamil Fila. „Zlaté časy 96 hodin se nedají opakovat, ale je to ideální film pro unavené otce, kteří si večer chtějí odpočinout u televize. Ale ano, tohle běží v kinech, takže to unavené otce nutí k troše akce. Zvednout zadek, sednout do auta a dojet do kina. Film není vyloženě bomba, ale aspoň ji nebudou mít pod sedadlem. Unavené mámy si mezitím skočí na Barbie, případně to s taťkou hodinu a půl vydrží.“