Na Netflixu přistála temná sci-fi s roboty! Recenze slibují napínavou podívanou

Zdroj: Netflix

Na Netflix dnes dorazila očekávaná sci-fi Kód 8: Část 2, která je pokračováním nízkorozpočtového béčka z roku 2019. V hlavních rolích se vracejí bratranci Robin a Stephen Amellovi a podle prvních recenzí nás čeká velmi slušná podívaná.

Kód 8 ve zkratce

V přímém pokračování předchozího filmu je Connor (Robbie Amell) propuštěn z vězení. Živí se jako údržbář v komunitním centru, a přerušil styky se svým bývalým zločineckým parťákem Garrettem (Stephen Amell). Connorova snaha vyhnout se problémům ale vyjde vniveč, když je nucen pomoci čtrnáctileté Pav utéct před bandou zkorumpovaných poldů.

Čtěte také: Robocop vykoná spravedlnost na HBO Max! Služba zařadí do nabídky všechny 4 filmy

Režisér a scénárista Jeff Chan uvedl s bratranci Amellovými chválený krátký desetiminutový film Code 8 v roce 2016. V crowdfundingové kampani se jim podařilo vybrat 2,5 milionu, díky čemuž v roce 2019 vznikl celovečerní titul. Odhaduje se, že rozpočet připravovaného pokračování vyšel Netflix na 15 milionů dolarů.

Děsivá budoucnost

Tým, který stojí za druhým Kódem 8 doufá, že film využije prvky žánru k tomu, aby položil závažné otázky o světě, ve kterém dnes žijeme. „Chtěl jsem, aby film v jádru působil jako hluboce současný,“ řekl režisér Chan. „Rychle se blížíme k proměně policejní práce, kdy budeme muset řešit složité otázky týkající se využívání technologií umělé inteligence a robotiky. Film má zkoumat děsivou budoucnost, ke které se řítíme.“

Překvapivě dobrý film

„Druhá část hollywoodskou konkurenci neohromí, ale ukazuje, co dokáže nadšená skupina filmařů a herců, když se jim dá prostor. Pokračování nabízí lepší příběh, lepší speciální efekty a lepší vývoj postav,“ uvádí v recenzi server Joblo.

„Dvojka Kódu 8 je drsná, undergroundová a syrová. Chan a Pure napsali minimalistický příběh, který kolem diváka zručně buduje sci-fi příběh, který je napínavý a provokuje k zamyšlení,“ dodává na závěr recenze web Geek Vibes Nation.

Kód 8: Část 2 měl premiéru na Netflixu 28. února.

Zdroj: Netflix