Mimozemský únos i monstrum Kozlopír. Vyšetřovatelé paranormálních jevů v komunistickém Československu narazí na ledacos

Tady už chybí jen Mulder a Scullyová.

Zdroj: Česká televize

Matěj Chlupáček letos upoutal pozornost kriminálkou Úsvit, a na svém Facebooku už představil svůj další projekt. Tím je seriál nazvaný To se vysvětlí, soudruzi (režíruje také Michal Samir), jež vznikl v koprodukci České televize a německé ZDF. Fanoušci osmdesátkových seriálů Arabela, Návštěvníci nebo Létající Čestmír se mají zcela jistě na pozoru.

Svět je plný záhad. A kde jsou záhady, tam musí zasáhnout vyšetřovatelé Ústavu paranormálních jevů. Neexistuje případ, který skeptik David a důvěřivý vědec Vojta nedokázali vyřešit. Ať už jde o mimozemský únos poctivého občana Československa, samovznícení světice v kostele, nebo útok strašidelného monstra Kozlopíra, můžete si být jisti, že vždy najdou vysvětlení.

Čtěte také: Rodinná idylka za plotem koncentračního tábora. Mrazivý trailer představuje oscarového adepta

„V Československu v 80. letech skutečně existoval ústav, který se zabýval paranormálními jevy, a my jsme se touto institucí pro náš seriál inspirovali. Bude plný záhad, které mají reálné vysvětlení, ale občas naši vyšetřovatelé zjistí, že ne všechno se dá vysvětlit rozumem,“ sdělil Matěj Chlupáček.

Seriál bude mít premiéru v březnu 2024 na obrazovkách ČT.