10 parádních novinek na víkend (nejen) na Netflixu

Foto: Oppenheimer (Universal Pictures), Problém tří těles (Netflix), Hrozba smrt (Prime Video)

V nabídce novinek na víkend vyčnívají čerstvě oscarový Oppenheimer Christophera Nolana, kterého konečně zařadil SkyShowtime a velkolepý sci-fi seriál Problém tří těles, jež je pro změnu na Netflixu i s českým dabingem. Prime Video uvedlo remake akční Hrozby smrti, Disney+ zase novou řadu animovaných X-Menů.

Argylle: Tajný agent | iTunes

akční / komedie

Argylle neurazí, nenadchne. A tak tu máme další variaci na Jamese Bonda, ze které se ovšem vytratila ta lehkost a nápaditá akce, na něž jsme byli od režiséra vždy zvyklí. Lehce nadprůměrný film, který je hlavně akční romantickou komedií s příliš mnoha zvraty, přepálenou stopáží a skvělými herci, kterým na volnoběh jedoucí scénář neumožňuje vyniknout.

Hrozba smrti | Prime Video

akční / thriller

V této adrenalinové předělávce kultovní klasiky z 80. let přijme bývalý zápasník UFC Dalton (Jake Gyllenhaal) práci vyhazovače v motorestu na Floridských ostrovech, aby zjistil, že tento ráj není takový, jak se zdá. Ve filmu režiséra Douga Limana se představí v hlavní roli Jake Gyllenhaal a v té vedlejší bývalý šampion UFC Conor McGregor.

Oppenheimer | SkyShowtime

drama / historický / životopisný

Oscarový film se odehrává během 2. světové války, kdy generálporučík Leslie Groves Jr. pověřuje fyzika J. Roberta Oppenheimera prací na přísně tajném projektu Manhattan. Oppenheimer a tým vědců stráví na vývoji a navržení atomové bomby roky. Jejich práce přinese své ovoce 16. července 1945, kdy se svět stane svědkem první nukleární exploze, která navždy změní běh dějin.

Palm Royale – 1. řada | Apple TV+ (Skylink)

drama

Seriál je skutečným příběhem Maxine Simmonsové, která se snaží proniknout do vyšší společnosti Palm Beach. Zatímco se Maxine pokouší překročit neprostupnou hranici mezi těmi, kteří mají a těmi, kteří nemají, Palm Royale si klade stejnou otázku, která nás mate i dnes: Kolik ze sebe jste ochotni obětovat, abyste získali to, co má někdo jiný? Děj se odehrává v roce 1969.

Problém tří těles – 1. řada | Netflix

dobrodružný / drama / sci-fi

Příběh začíná v Říši středu, kde zuří Velká kulturní revoluce a Číňané, kteří nechtějí zůstat pozadu za Sověty a Američany, se v rámci vojenského projektu pokoušejí navázat kontakt s mimozemskými civilizacemi. Třicet let poté začnou na Zemi záhadně umírat významní vědci a vznikají sekty, které vybízejí k návratu k přírodě.

Čtěte také: Oscarová Emma Stone vstane z mrtvých na Disney Plus! Chudáčci to stihnou ještě v březnu

Případ Stodolovi – 1. řada | Voyo

dokumentární / krimi

Nejpodrobnější rekonstrukce policejní práce. Detailní pohled na případ, který změnil českou kriminalistiku. Mirek Vaňura se s detektivy po dvaceti letech vrací na místa, kde policie vyšetřovala osm vražd spáchaných manželi Stodolovými.

Úsměv | Netflix

horor

Hlavní hrdinkou příběhu je doktorka Rose, která je svědkem podivné a traumatizující příhody s pacientkou. Od té doby začíná mít děsivé vize zastírající realitu, noční můry a vrátí se jí psychické problémy z dětství. Musí se tak postavit své minulosti, aby unikla a zastavila zlo, jinak je další na řadě.

Veronika – 1. řada | SkyShowtime

krimi / thriller / drama

Poklidný život Veroniky Grenové, policistky z malého města a matky dvou dětí, naruší vidiny mrtvých lidí, které ji nutí bojovat se svou závislostí a složitou minulostí, jež je klíčem k nalezení jejich vraha. Švédská osmidílná minisérie.

X-Men ’97 – 1. řada | Disney+

animovaný / akční / dobrodružný

Oblíbený animovaný seriál X-Men se vysílal od roku 1992 po dobu pěti sezón. X-Men ’97 je v podstatě jeho šestou řadou, která navazuje na finále z roku 1997, v němž umřel profesor Charles Xavier. Trailer ukazuje Cyclopse, Wolverina, Morpha, Rogue, Beasta, Gambita, Jubilee, Bishopa a další, jak se po smrti profesora X dávají dohromady.

Život | Netflix

horor / sci-fi / thriller

Šestičlenná posádka složená z vědců z celého světa má za úkol zachytit výzkumnou družici s daty a vzorky půdy z planety Mars, která je porouchaná a není schopná samostatného návratu na Zemi. Divákům jsou postupně představováni jednotliví členové posádky, z nichž každý je špičkou ve svém oboru. Testy fragmentů půdy ukázaly, že se v nich nachází neznámá forma života.

Čtěte také: Tipy z minulého víkendu – Oceňovaná komedie Přišla v noci, oscarový dokument nebo horor Černý telefon