10 parádních novinek na víkend (nejen) na Netflixu

Foto: S tebou nikdy (Sony Pictures), Černý telefon (Universal Pictures), Po atentátu (Apple TV+)

Netflix v jedenáctém týdnu uvedl třetí řadu oblíbeného švédského seriálu Mladá modrá krev, pozornosti neunikly ani nově přidané dokumenty o atomové bombě a studené válce, případně na Oscara nominovaný titul Jak zabít tygra. Na seriál Vládcové nebes z Apple TV+ navázala Krvavá stovka, kterou provází duo Spielberg a Hanks, Prime Video zase láká na chválenou Americkou fikci a Disney+ na Taylor Swift.

Americká fikce | Prime Video

komedie / drama

Frustrovaný spisovatel, který už má po krk toho, jak se mainstreamová média opírají o „černošskou“ zábavu a urážlivé stereotypy, se rozhodne napsat vlastní obskurní „černý“ román. Ten ho přivede až k jádru pokrytectví, kterým tak pohrdá.

Černý telefon (2022) | Netflix

horor / thriller / mysteriózní

Ve městě mizí děti. Finney se stává další obětí vyšinutého vraha, po kterém na místě únosu zůstávají jen černé balonky. V místnosti, kde se sprejem omámený Finney probouzí, je jen matrace, záchod a starý nástěnný telefon, který není zapojený. Za zločincovy nepřítomnosti ale najednou začne zvonit a s chlapcem po zdvihnutí sluchátka začnou mluvit duše dětí, zemřelých Grabberovou rukou, radících mladíkovi, jak utéct z šílencova zajetí.

Frida | Prime Video

dokumentární

Film nás zavede na intimní a magickou cestu životem, myslí a srdcem ikonické umělkyně Fridy Kahlo. Poprvé je její příběh vyprávěn jejími vlastními slovy, která pocházejí z jejího slavného deníku, dopisů, esejů a rozhovorů. Tento příběh oživuje lyrická animace inspirovaná nezapomenutelným uměním Fridy Kahlo. Dokument pokrývá více než 40 let jejího života.

Jak zabít tygra | Netflix

dokumentární

Ranjit, indický farmář, svádí svůj životní boj, když se domáhá spravedlnosti pro svou třináctiletou dceru, oběť brutálního hromadného znásilnění. Otec vyžaduje potrestání násilníků, kteří žijí ve stejné vesnici. Většina obyvatel je ale proti. Jejich řešením je, aby se dívka provdala za jednoho z nich a žila dál. Takový je morální kodex na indickém venkově.

Krvavá stovka | Apple TV+

dokumentární / historický / válečný

Poznejte skutečné letce, kteří byli inspirací pro Vládce nebes. Podělí se s vámi o hrůzné zážitky ze 100. bombardovací skupiny, které jim změnily život. Dokumentem, který bude mít premiéru po finále seriálu Vládcové nebes, vás provedou Tom Hanks a Steven Spielberg.

Mladá modrá krev – 3. řada | Netflix

drama / romantický

Wilhelmův projev má následky nejen u soudu, ale i v celé škole, protože Hillerska čelí nejhorší krizi v celé historii. Princ a Simon jsou odhodláni být spolu, ale co jsou ochotni obětovat, když si uvědomí, že jejich svoboda a láska mohou být v rozporu s královskými ideály, tradicemi a povinnostmi? Třetí řada švédského seriálu opět nabídne porci šesti epizod.

Čtěte také: Brutálně krvavý návrat! Bill Skarsgård vstává z mrtvých v traileru nové Vrány

Po atentátu – 1. řada | Apple TV+

drama / krimi / thriller

Konspirační thriller o jednom z nejznámějších, leč nejobtížněji pochopitelných zločinů historie. Zarážející příběh o štvanici na Johna Wilkese Bootha, která následovala po atentátu na Abrahama Lincolna v situaci, kdy se rozhodovalo o osudu USA. Od režiséra seriálu MINDHUNTER: Lovci myšlenek a scénáristky třetí řady Fargo.

Přišla v noci | Voyo

komedie / drama / horor

Mají matky a tchýně vždycky pravdu? Myslí to s námi dobře? A nejsou někdy právě proto těmi největšími monstry? Film Přišla v noci Tomáše Pavlíčka a Jana Vejnara na tenké hraně černého humoru a home invasion hororu rozvíjí situaci, kterou v různých obměnách zažil každý z nás.

S tebou nikdy | iTunes

komedie / romantický

V komedii S tebou nikdy vypadají Bea (Sydney Sweeney) a Ben (Glen Powell) na první pohled jako perfektní pár. Po úžasné první schůzce se však něco stane a to, co vypadalo jako žhavá přitažlivost, spadne na bod mrazu. Pak se ale nečekaně potkají cestou na svatbu do Austrálie. A tak udělají to, co by udělal každý dospělý: předstírají, že jsou pár.

Taylor Swift: The Eras Tour | Disney+

hudební / dokumentární

Zažijte exkluzivní sestřih (Taylor’s Version) rekordního fenomenálního koncertního filmu Taylor Swift: The Eras Tour, který obsahuje čtyři další písně z tohoto představení, které se nepromítají v kině, a akustickou sadu po závěrečných titulcích se čtyřmi nikdy neviděnými provedeními naživo.

Zlomové okamžiky: Atomová bomba a studená válka – 1. řada | Netflix

dokumentární / historický / válečný

Společnost Luminant Media a režisér Brian Knappenberger přicházejí s definitivní dokumentární sérií o studené válce. Seriál začíná vývojem atomové bomby a dramatickým šířením jaderných zbraní v následujících desetiletích a sleduje historii studené války od rozpadu Sovětského svazu až po nástup Vladimira Putina a ruskou invazi na Ukrajinu.

Čtěte také: Tipy z minulého víkendu – Hvězda Stranger Things proti drakovi, zábavní Gentlemani nebo Wonka na HBO Max