10 parádních novinek na víkend (nejen) na Netflixu, HBO Max a Disney+

Ethan Hunt vs Master Chief.

Foto: Aquaman a ztracené království (Warner Bros.), Mission: Impossible - Odplata (Paramount Pictures), Halo (Paramount+)

Streamovací služby se v šestém týdnu tohoto roku poměrně činily. Netflix uvedl nový true crime dokument Láska, stalking, vražda, případně jihokorejský seriálový thriller Vražedný paradox. Na HBO Max si nenechte ujít druhou řadu chváleného seriálu Tokyo Vice, Disney+ zase přidalo nechvalně proslulou marvelovku Marvels. Výborné novinky ale hlásí také SkyShowtime, například nejnovější díl Mission: Impossible.

Aquaman a ztracené království | iTunes

akční / dobrodružný / fantasy

Arthur (Jason Momoa) musí požádat o pomoc svého nevlastního bratra Orma (Patrick Wilson), aby ochránil Atlantidu před Black Mantou (Yahya Abdul-Mateen II), který ve své posedlé snaze pomstít smrt svého otce vypustil ničivou zbraň. Pokud zvažujete druhého Aquamana zakoupit v digitální verzi na iTunes, připravte si 399 korun. Za ty dostanete film ve 4K s podporou Dolby Vision a Dolby Atmos. Vypůjčení přijde na 329 korun.

Brutální vedro | HBO Max

drama / sci-fi

Ve světě ohroženém slunečním úlomkem letícím k Zemi uvízne osmnáctiletý chlapec cestou na chalupu v neznámém městě. Série bizarních dobrodružství ho donutí postavit se svým největším strachům – smíření se s realitou vykloubeného světa, se sebou samým a se svým otcem.

Halo – 2. řada | SkyShowtime

akční / sci-fi / thriller / válečný

Master Chief John-117 vede svůj tým elitních Sparťanů proti mimozemské hrozbě známé jako Covenant. Jako nejlepší naděje lidstva na vítězství ve válce objevuje John-117 své hluboké spojení se záhadnou mimozemskou strukturou, která je klíčem ke spáse lidstva, nebo jeho zničení – Halo.

Jeden den – 1. řada | Netflix

komedie / drama / romantický

Seriál vypráví příběh Emmy a Dextera, kteří 15. července 1988, po své promoci, společně stráví noc. Druhý den ráno se jejich cesty rozcházejí, jejich osudy už ale zůstanou navždycky pevně svázané. V každé epizodě se hlavní hrdinové ocitnou o rok starší a každá z nich se odehrává 15. července.

Láska, stalking, vražda | Netflix

dokumentární / krimi

Dave nedávno ukončil dlouhodobý vztah a zatoužil po nové známosti. Udělal tedy to, co by udělala většina lidí: Zkusil online seznamku. Pro tohoto tvrdě pracujícího a oddaného otce to měla být příležitost užít si druhou šanci a nezávazný románek, vše se ale změnilo ve zvrácený milostný trojúhelník, který ohrozil Davea a všechny, na kterých mu záleželo.

Čtěte také: Nejlepší film minulého roku přichází na SkyShowtime! Bohužel v mizerné kvalitě

Marvels | Disney+

akční / dobrodružný / sci-fi

Jde o veskrze průměrnou superhrdinskou podívanou, která má překvapivě slušnou akci (když už na nějakou dojde), standartní, nijak neuchvacující, ale slušný vizuál a hned několik překvapivě funkčních momentů. Marvels jsme v recenzi ohodnotili padesáti procenty.

Mission: Impossible Odplata | SkyShowtime

akční / dobrodružný / thriller

Nové Mission: Impossible je více Jamesem Bondem v moderních kulisách, než Bond sám. Již třetí díl ze série, který vznikl pod režijní taktovkou Christophera McQuarrieho ukazuje, že pokud nelze dříve stanovenou laťku překonat, minimálně ji lze už poněkolikáté dostat alespoň stejně vysoko. Šedesátník Tom Cruise nikterak nezpomaluje a jeho (pravděpodobné) loučení se s ikonickou filmovou sérií se nepřekvapivě stává jedním z nejlepších akčních filmů, co jsme měli v kině možnost vidět.

Raël: Mimozemský prorok – 1. řada | Netflix

dokumentární

Dokumentární seriál o kontroverzní sektě, která propojila náboženství s fenoménem UFO, přistál v nabídce Netflixu. Zazní v něm rozhovory se stoupenci, kritiky i se samotným Raëlem. Raël v 70. letech 20. století tvrdil, že se setkal s mimozemšťany zvanými Elohimové. V médiích pak šířil jejich poselství a získal si řadu oddaných stoupenců. Potom ale své následovníky požádal o peníze a lidé o jeho motivech začaly pochybovat.

Tokyo Vice – 2. řada | HBO Max

krimi / drama / thriller

Kriminální drama Tokyo Vice, volně inspirované zkušenostmi Jakea Adelsteina, sleduje cestu mladého amerického novináře do tokijského podsvětí konce 90. let minulého století. Adelstein se jako první americký investigativní reportér prestižních novin Meicho Shimbun ujímá případů, které spolu zdánlivě vůbec nesouvisejí.

Vražedný paradox – 1. řada | Netflix

komedie / krimi / thriller

Obyčejný mladík zabije neznámého muže a nezůstane jenom u toho. Mazaný detektiv ho pak vtáhne do hry na kočku a na myš, která jako by neměla konce. Seriál se zabývá tématy, jako je morálka, spravedlnost a osobní proměna, přičemž Lee, hlavní postava korejské novinky, se z obyčejného chlapíka stává samozvaným soudcem spravedlnosti. Vražedný paradox vychází ze stejnojmenného webového komiksu.

Želvy Ninja: Mutantí chaos | SkyShowtime

animovaný / akční / sci-fi / komedie

Po letech, kdy byly Želvy izolovány před lidským světem, se vydávají na cestu, aby si hrdinskými činy získaly srdce obyvatel New Yorku a byly přijaty jako normální teenageři. Jejich nová kamarádka April O’Neilová jim pomáhá postavit se známému zločineckému syndikátu, ten jim ale brzy přeroste přes hlavu, když se na ně vyřítí armáda mutantů.

Čtěte také: Víkendové tipy z minulého týdne – Čokoládový Wonka, třetí Equalizer nebo kontroverzní Bratři