Nejlepší film minulého roku přichází na SkyShowtime! Bohužel v mizerné kvalitě

V HD a stereu to zřejmě Nolan nezamýšlel...

Zdroj: Universal Pictures

Oppenheimera, jeden z nejlepších filmů minulého roku, s třinácti nominacemi na Oscara na svém kontě, uvede streamovací služba SkyShowtime 21. března. Epický thriller natočený ve formátu IMAX bude dostupný pouze v HD rozlišení a pravděpodobně jen ve stereu, jako drtivá většina dalších titulů na SkyShowtime.

Film se odehrává během 2. světové války, kdy generálporučík Leslie Groves Jr. pověřuje fyzika J. Roberta Oppenheimera prací na přísně tajném projektu Manhattan. Oppenheimer a tým vědců stráví na vývoji a navržení atomové bomby roky. Jejich práce přinese své ovoce 16. července 1945, kdy se svět stane svědkem první nukleární exploze, která navždy změní běh dějin.

Čtěte také: Válečný sci-fi nářez nebo návrat Živých mrtvých! Nejočekávanější novinky února mimo Netflix

Kromě třinácti nominací na Oscara si Oppenheimer režiséra Nolana připsal také vítězství v šesti kategoriích cen Zlaté glóby včetně té nejvýznamnější za nejlepší drama roku. Titul jsme zcela právem zařadili mezi nejlepší filmy minulého roku.

„Takhle má vypadat filmový zážitek,“ napsal Tomáš Lesk v recenzi pro náš web. „Čas od času oblaží kina svou přítomností TEN film, jenž nám zase pro jednou ukáže, proč máme rádi pohyblivé obrázky. Nápaditý a geniální žánrový veletoč, který prostě musíte vidět! Oppenheimer je naprosto pohlcujícím a dechberoucím zážitkem, který mi v kině při projekci v IMAX sále doslova a do písmene uhranul.“