Válečný sci-fi nářez nebo návrat Živých mrtvých! Nejočekávanější novinky února mimo Netflix

Co nás čeká a nemine.

Foto: Šógun (FX), Constellation (Apple TV+), Halo (Paramount+)

Zvažujete v únoru vyzkoušet některý z konkurenčních streamů Netflixu? Ale nebojte, na správné adrese jste i tehdy, pokud si už přeplácíte všechny. Například HBO Max připravuje uvedení druhé řady kriminálky Tokyo Vice, Disney+ zase samurajského Šóguna případně třetí řadu Star Wars: Vadné várky. Prime Video přinese nové zpracování Pana a paní Smithových, Apple TV+ pro změnu ambiciózní sci-fi s Noomi Rapace.

Mr. & Mrs. Smith | Prime Video | 2. února

akční / komedie / krimi

Dva osamělí cizinci dostali práci pro tajemnou špionážní agenturu, která jim nabídla skvělý život plný špionáže, bohatství, cestování po světě a vysněný byt na Manhattanu. Háček: nová identita v dohodnutém manželství jako pan a paní John a Jane Smithovi.

Tokyo Vice – 2. řada | HBO Max | 8. února

krimi / drama / thriller

Kriminální drama Tokyo Vice, volně inspirované zkušenostmi Jakea Adelsteina, sleduje cestu mladého amerického novináře do tokijského podsvětí konce 90. let minulého století. Adelstein se jako první americký investigativní reportér prestižních novin Meicho Shimbun ujímá případů, které spolu zdánlivě vůbec nesouvisejí.

Halo – 2. řada | SkyShowtime | 9. února

akční / dobrodružný / sci-fi

Seriál sleduje válku ve 26. století mezi Vesmírným velitelstvím Spojených národů a Covenantem, aliancí několika vyspělých mimozemských ras odhodlaných vyhladit lidskou rasu. Je zasazen ve své vlastní časové linii zvané „Silver Timeline“ a není prequelem ani pokračováním videoher.

The New Look – 1. řada | Apple TV+ | 14. února

životopisný / drama / historický

Desetidílné historické drama inspirované skutečnými událostmi se zabývá životem a kariérou Christiana Diora a jeho soupeřením s Coco Chanel. Seriál vypráví příběh o tom, jak Dior v roce 1942 opustil francouzskou armádu a poté se v nacisty okupované Paříži připojil k Lucienu Lelongovi a v roce 1946 založil svou stejnojmennou značku. Jeho první, devadesátidílná kolekce se stala hitem a tehdejší šéfredaktorka časopisu Harper’s Bazaar Carmel Snow ji nazvala „The New Look“, což inspirovalo název seriálu.

Čtěte také: 10 nejočekávanějších únorových filmů a seriálů na Netflixu

Constellation – 1. řada | Apple TV+ | 21. února

akční / thriller / sci-fi

V seriálu Constellation hraje Noomi Rapace roli Jo, astronautky, která se po katastrofě ve vesmíru vrací na Zemi, aby zjistila, že přišla o několik vzpomínek a klíčových událostí ze svého života. Akcí nabité vesmírné dobrodružství je průzkumem temných stránek lidské psychologie a zoufalou snahou jedné ženy odhalit pravdu o skryté historii vesmírného cestování.

Star Wars: Vadná várka – 3. řada | Disney+ | 21. února

animovaný / akční / dobrodružný

V epické závěrečné řadě seriálu Star Wars: The Bad Batch bude skupina podrobena zkoušce svých možností v boji o znovusjednocení s Omegou, která čelí vlastním výzvám v odlehlé imperiální vědecké laboratoři. Skupina je roztříštěná a čelí hrozbám ze všech stran. Vude muset hledat nečekané spojence, vydávat se na nebezpečné mise a sebrat vše, co se naučila, aby se osvobodila od Impéria.

Šógun – 1. řada | Disney+ | 24. února

drama / dobrodružný / historický

Děj Šóguna je zasazen do feudálního Japonska někdy kolem roku 1600 a podává fiktivní svědectví o vzestupu Tokugawy Iejasua k moci očima anglického námořník Johna Blackthorna, jehož postava je volně založena na osudech skutečného trosečníka Williama Adamse. I přes zprvu nepřátelské přijetí si Blackthorne pomalu získá pochopení a respekt od svého okolí a sám začne chápat a respektovat kulturu, která ho obklopuje.

The Walking Dead: The Ones Who Live – 1. řada | AMC+ | 25. února

drama / horor / thriller

Seriál s podtitulem The Ones Who Live je návratem jedné z nejoblíbenějších postav universa, Ricka Grimese, kterého od samého začátku původního seriálu ztvárňoval Andrew Lincoln. Naposledy se objevil v deváté řadě. Rickova žena Michonne celé roky věřila, že je její manžel mrtvý. Když se ale objevil záblesk naděje, vydala se ho hledat. Šestidílný seriál je popisován jako epický milostný příběh dvou lidí, které svět rozdělil. Podaří se jim najít jeden druhého?

Čtěte také: Sci-fi roku nebo oscarovka z koncentráku. Představujeme nejočekávanější únorové filmy v kinech