10 nejočekávanějších únorových filmů a seriálů na Netflixu

Co nás čeká a nemine na Netflixu.

Foto: Láska, stalking, vražda, Avatar: Legenda o Aangovi, Kód 8: Část 2 (vše Netflix)

Udrží si Netflix zběsilé tempo i v únoru? Při pohledu na nejočekávanější tituly měsíce by tomu tak být mohlo. Milovníci true crime dokumentů se mohou těšit na celovečerní novinku Láska, stalking, vražda, sportovní nadšenci zase na třetí řadu Dycky Sunderland a šestou sezónu F1: Touha po vítězství. Největším titulem Netflixu bude v únoru seriálový Avatar: Legenda o Aangovi.

Orion a tma | 2. února

animovaný / dobrodružný / fantasy

Orion vypadá jako průměrný žák základní školy – plachý, skromný, tajně zamilovaný. Pod zdánlivě normálním zevnějškem je však Orion klubko pubertální úzkosti, zcela pohlcené iracionálním strachem ze včel, psů, oceánu, mobilních telefonů, vražedných klaunů a dokonce i z pádu z útesu. Ze všech svých strachů se však nejvíce bojí toho, s čím se setkává každou noc: tmy. Když ho tedy navštíví doslova ztělesnění jeho nejhoršího strachu, Temnota Oriona odveze na jízdu horskou dráhou kolem světa, aby mu dokázala, že v noci se není čeho bát.

Láska, stalking, vražda | 9. února

dokumentární / krimi

Dave nedávno ukončil dlouhodobý vztah a zatoužil po nové známosti. Udělal tedy to, co by udělala většina lidí: Zkusil online seznamku. Liz a Cari byly dvě z jeho nejslibnějších známostí, obě svobodné matky s výjimečnými osobnostmi, které mu různými způsoby pomohly vylézt z ulity. Pro tohoto tvrdě pracujícího a oddaného otce to měla být příležitost užít si druhou šanci a nezávazný románek, vše se ale změnilo ve zvrácený milostný trojúhelník, který ohrozil Davea a všechny, na kterých mu záleželo.

Jeden den – 1. řada | 8. února

komedie / drama / romantický

Seriál vypráví příběh Emmy a Dextera, kteří 15. července 1988, po své promoci, společně stráví noc. Druhý den ráno se jejich cesty rozcházejí, jejich osudy už ale zůstanou navždycky pevně svázané. V každé epizodě se hlavní hrdinové ocitnou o rok starší a každá z nich se odehrává 15. července.

Vražedný paradox – 1. řada | 9. února

komedie / krimi / thriller

Obyčejný mladík zabije neznámého muže a nezůstane jenom u toho. Mazaný detektiv ho pak vtáhne do hry na kočku a na myš, která jako by neměla konce. Seriál se zabývá tématy, jako je morálka, spravedlnost a osobní proměna, přičemž Lee, hlavní postava korejské novinky, se z obyčejného chlapíka stává samozvaným soudcem spravedlnosti. Vražedný paradox vychází ze stejnojmenného webového komiksu.

Dycky Sunderland – 3. řada | 13. února

dokumentární / sportovní

Sunderland AFC, klub, který se potýká s problémy a který právě sestoupil z nejvyšší anglické fotbalové ligy Premier League do druhé ligy Championship. Následuje působivý portrét houževnatosti, v němž se věčně loajální fanoušci i v těžkých chvílích semknou kolem svého týmu, zaměstnanci týmu se snaží udržet vše pohromadě a hráčům se podaří vybojovat několik vítězství. I když to není vždycky sranda, je to možná nejlepší pohled na to, co se stane s týmem a městem, když se výsledky nevyvíjejí podle jejich představ.

Čtěte také: Sci-fi roku nebo oscarovka z koncentráku. Představujeme nejočekávanější únorové filmy v kinech

Einstein a bomba | 16. února

dokumentární / historický

Píše se rok 1933 a nejslavnější vědec světa Albert Einstein je na útěku. Ve strachu o svůj život nemá jinou možnost než opustit svou německou vlast, protože Hitler se chopil moci a začal systematicky pronásledovat židovské obyvatelstvo. Einstein se musí někde ukrýt před reálnou hrozbou nacistických vrahů. Kam ale zmizí světová celebrita z dohledu? Odpověď vede do dřevěné chaty na poli v Norfolku a k málo známému příběhu Einsteinova anglického úkrytu. Čas a místo, které se stanou zlomovým bodem v jeho životě, nakonec určí jeho vztah k nejmocnějšímu ze všech vynálezů – atomové bombě.

Avatar: Legenda o Aangovi – 1. řada | 22. února

akční / dobrodružný / fantasy

Čtyři národy světa kdysi žily v míru, o který se staral pán všech čtyř živlů Avatar. Všechno se ale změnilo, když národ ohně zaútočil na vzdušné nomády, které zničil. Byl to první krok ohnivců k ovládnutí světa. Avatar: Legenda o Aangovi vypráví o osudech mladého vzdušného nomáda Aanga, který se ocitne ve světě zmítaném válkou. S novými přáteli Sokkou a Katarou vyrazí na napínavou cestu, aby se mohl stát tím, čím má po právu být – příštím AVATAREM.

F1: Touha po vítězství – 6. řada | 23. února

dokumentární / sportovní

Rok 2023 byl pro Red Bull dominantní – Max Verstappen vyhrál 19 z 22 závodů a získal svůj třetí titul mistra světa. Sergio Perez obsadil druhé místo v šampionátu a vyhrál dva závody v Saúdské Arábii a Ázerbájdžánu. Šestá řada dokumentárního hitu přichází pouhý týden před začátkem nové sezóny Formule 1.

Bažina: Millenium – 1. řada | 28. února

krimi

Polský kriminální thriller se vrací ve své poslední sezóně s příznačným podtitulem Millenium. Pro ty, kteří seriál neznají, je Bažina napínavou výpravou do malé polské vesnice Grónty, kde nevyřešené zločiny z různých let vrhají dlouhý stín na současnost. První série se zaměřila na vraždy prostitutky v 80. letech. Poslední část nás zavede do 60. let minulého století, kdy je objeveno tělo se záhadným náhrdelníkem úzce spojeným s klíčovými postavami.

Kód 8: Část 2 | 28. února

sci-fi / akční / krimi / drama

V přímém pokračování předchozího filmu je Connor (Robbie Amell) propuštěn z vězení. Živí se jako údržbář v komunitním centru, a přerušil styky se svým bývalým zločineckým parťákem Garrettem (Stephen Amell). Connorova snaha vyhnout se problémům ale vyjde vniveč, když je nucen pomoci čtrnáctileté Pav utéct před bandou zkorumpovaných poldů. Pokračování sci-fi kriminálky Kód 8 zamíří na Netflix za účasti bratranců Amellových.