10 skvělých novinek na víkend (nejen) na Netflixu

Mrazivá kriminálka, závody nebo nejhřejivější film loňska.

Foto: The Long Shadow (ITV1), Equalizer 3 (Sony Pictures), Wonka (Warner Bros.)

Netflix se s nedostatkem nového obsahu rozhodně nepotýká. V týdnu totiž uvedl české Bratry o kontroverzní skupině Mašínů, případně dvojici skvěle hodnocených dokumentů NASCAR: Na plný plyn a Nejhvězdnější noc popu, kterou jsme představili v samostatném článku. Prime Video láká na první řadu nového zpracování Pana a paní Smithových, HBO Max zase na loňského Exualizera 3. Tím ale přehled novinek na nadcházející víkend rozhodně nekončí.

Bratři | Netflix

dobrodružný / historický / drama

Rodina Mašínových se v komunisty ovládaném Československu stává terčem pronásledování a bratři věří, že po vzoru otce, hrdiny protinacistického odboje, lze proti diktatuře bojovat jedině se zbraní v ruce.

Equalizer 3: Poslední kapitola | HBO Max

akční / krimi / thriller

Od chvíle, kdy se Robert McCall (Denzel Washington) vzdal života v elitní jednotce, snaží se vyrovnat s hrůznými činy, které v minulosti spáchal, a nachází zvláštní útěchu ve službě spravedlnosti ve jménu utlačovaných. Když překvapivě zdomácní v jižní Itálii, zjistí, že jeho noví přátelé jsou pod dohledem místních zločineckých bossů.

Hrubý střih | Netflix

krimi / drama

Leonard je anglický krejčí, který šil obleky na světoznámé londýnské ulici Savile Row. Po osobní tragédii skončil v Chicagu, kde provozuje malé krejčovství v drsné části města. Zde šije krásné oděvy jen pro lidi, kteří si je mohou dovolit: rodinu krutých gangsterů.

Mr. & Mrs. Smith – 1. řada | Prime Video

akční / komedie / krimi

Dva osamělí cizinci dostali práci pro tajemnou špionážní agenturu, která jim nabídla skvělý život plný špionáže, bohatství, cestování po světě a vysněný byt na Manhattanu. Háček: nová identita v dohodnutém manželství jako pan a paní John a Jane Smithovi.

NASCAR: Na plný plyn – 1. řada | Netflix

dokumentární / sportovní

Nejnovější sportovní seriál společnosti Netflix sleduje závodní sérii NASCAR v roce 2023 a jezdce, kteří bojují na závodní dráze. Seriál nabídne exkluzivní a rozsáhlý přístup k celé řadě jezdců a týmů, na trati i mimo ni a zároveň prozkoumá fyzické, psychické a emocionální výzvy spojené s bojem o titul na nejvyšší světové úrovni závodů sériových vozů.

Čtěte také: Válečný sci-fi nářez nebo návrat Živých mrtvých! Nejočekávanější novinky února mimo Netflix

Nejhvězdnější noc popu | Netflix

dokumentární / hudební

28. ledna 1985 se v losangeleském studiu sešly desítky největších hudebních hvězd a nahrály píseň, která změnila dějiny světové popkultury. Nejhvězdnější noc popu je kronikou obrovského projektu, jehož cílem bylo nahrát píseň We Are the World pro charitativní účely v rámci pomoci hladovějící Africe.

Orion a tma | Netflix

animovaný / fantasy / komedie

Orion vypadá jako průměrný žák základní školy. Pod zdánlivě normálním zevnějškem je však Orion klubko pubertální úzkosti, zcela pohlcené iracionálním strachem ze včel, psů, oceánu, mobilních telefonů, vražedných klaunů a dokonce i z pádu z útesu. Ze všech svých strachů se však nejvíce bojí toho, s čím se setkává každou noc: tmy.

The Long Shadow – 1. řada | SkyShowtime

krimi / drama / historický

Dlouhý stín zachycuje jeden z nejznámějších a nejvíce šokujících případů sériového vraha na světě, pátrání po Peteru Sutcliffovi, přezdívaném Yorkshirský rozparovač, kdy policie od října 1975 do ledna 1981 podnikla největší pátrání v dějinách britské kriminalistiky.

Vůle | Netflix

drama / historický / válečný

Wilfried Wils je pomocný policista v Antverpách na začátku druhé světové války. Město je v zajetí násilí a nedůvěry. Dostává se mu zájmu a materiální podpory od muže, který se postavil na stranu německého okupanta, Meanbearda, ale těší se i důvěře protinacistického kolegy Lodeho, bratra Wilfriedovy lásky Yvetty. Wilfried se snaží přežít, protože pronásledování Židů nezadržitelně pokračuje.

Wonka | iTunes

komedie / rodinný / fantasy

Wonka je nesmírným a skvěle obsazeným překvapením, které uchvátí zajímavými, rozmanitými postavami a citlivým zasazením prequelu ke slavné klasice. Daří se přicházet s vlastními nápady a podmaní si vás zejména díky ztvárnění protagonisty Timothée Chalametem.

Čtěte také: Tipy z minulého víkendu – česká sci-fi Bod obnovy, velkolepí Vládcové nebes nebo finský nářez Sisu