10 parádních novinek na víkend (nejen) na Netflixu

Válečná novinka od tvůrců Bratrstva neohrožených i česká sci-fi Bod obnovy.

Foto: Vládcové nebes (Apple TV+), Bod obnovy (Bioscop), Sisu (Nordisk Film Fin.)

Streamovací služby nasadili zkraje roku nevídané tempo, přičemž čtvrtý týden byl možná dosud ten nejnabitější. Netflix přidal českou sci-fi Bod obnovy, kterou jsme nedávno zařadili mezi nejlepší filmy minulého roku, očekávanou gangsterku o nechvalně proslulé Griseldě Blanco, případně postapokalyptický akční nářez Lovci z konce světa. Největší novinkou týdne jsou ale Vládcové nebes z Apple TV+, zvědavost vzbuzuje také česká krimi Metoda Markovič: Hojer od režiséra #annaismissing.

Bod obnovy | Netflix

sci-fi / krimi / drama

Bod obnovy působí jako takové menší zjevení ve zbytku tuzemské produkce a tento odstavec budiž maličkým odčiněním toho, že se na něj v rámci NaFilmu neobjevila recenze. S rozpočtem, za jaký by v Hollywoodu nepořídili možná ani pilot seriálu, se v našich končinách podařilo natočit funkční krimi z blízké budoucnosti se skutečně poutavým a světovým vizuálem.

Expats – 1. řada | Prime Video

drama

Seriál je zasazen do komplikovaného prostředí Honkongu. Pojednává o skupině žen, kterým se během jediného večera změní život a které zároveň musí čelit vlastním nástrahám a povinnostem. Od režisérky filmu Malá lež a s Nicole Kidman v hlavní roli.

Griselda – 1. řada | Netflix

životopisný / drama / krimi

Griselda Blanco Restrepo, známá jako Černá vdova nebo Kokainová kmotra, byla nemilosrdná kolumbijská drogová baronka, která v 70. letech minulého století hrála významnou roli v kokainovém obchodu a podsvětí Miami na Floridě a podle některých tvrzení byla také součástí Medellínského kartelu. Každý, komu dlužila peníze byl zabit a každý, kdo dlužil peníze jí, zaplatil životem také.

Lovci z konce světa | Netflix

akční / sci-fi / dobrodružný

Ve filmu Lovci z konce světa hraje Dong-seok Ma (Vlak do Pusanu) neúnavného lovce z pustiny v postapokalyptickém Soulu, kde se pouhé přežití stává luxusem, loajalita je nestálá a lidská vůle je zkoušena v těch nejdrsnějších přírodních podmínkách. Vizuální stránka filmu, představená v úchvatném teaseru, ukazuje rozvrácený svět s rozlehlými pustinami a jedním naštvaným krokodýlem.

Metoda Markovič: Hojer – 1. řada | Voyo

krimi / thriller

Metoda Markovič: Hojer vzdává hold originálním vyšetřovacím metodám bývalého šéfa legendární pražské „mordparty“ Jiřího Markoviče, mezi jehož nejznámější případy patří dopadení Ladislava Hojera. Právě na vyšetřování nejděsivějšího vraha normalizačního Československa a na podivný vztah Jiřího Markoviče a Ladislava Hojera se seriál zaměřuje.

Čtěte také: Temný případ z Aljašky je velkým diváckým hitem! HBO odhalilo trailer třetí epizody

Reality | HBO Max

drama

Pětadvacetiletá Reality Winner je překladatelka, která učí jógu a nakupuje v místním supermarketu, přičemž popíjí ledové latté a pravidelně zveřejňuje své příspěvky o životě na Instagramu. Když je ve stresu, používá humor jako obranný mechanismus. Jednoho dne k ní domů dorazí agenti FBI s příkazem k prohlídce – ukáže se, že dívka je podezřelá z úniku přísně tajné zprávy NSA.

Sisu | HBO Max

akční / válečný

Děj filmu se odehrává v nejsevernější oblasti Finska na sklonku druhé světové války a sleduje příběh osamělého válečného veterána Aatamiho, který v odlehlé divočině hledá zlato. Poté, co se na něj usměje štěstí, je konfrontován s jednotkou důstojníků SS, která by zlato nejraději získala pro sebe. Následuje přehlídka tvrdého násilí, kdy převážně mlčenlivý Aatami likviduje nácky jednoho po druhým.

Six Nations Rugby: Tělo na tělo – 1. řada | Netflix

dokumentární / sportovní

Producenti Drive to Survive přibližují divákům Pohár šesti národů Guinness 2023 blíže než kdykoli předtím. Minisérie představuje vzrušující svět nejstaršího a největšího každoročního mezinárodního ragbyového turnaje a umožní jim nahlédnout do zákulisí, kde nejlepší evropské týmy bojují v největších zápasech ragbyového kalendáře o prestižní trofej.

Skutečný život brouka – 1. řada | Disney+

dokumentární / dobrodružný

Vstupte do mikrosvěta, kde charismatičtí minihrdinové využívají ke svému přežití ohromující superschopnosti. Proleťte se džunglí s kovově lesklými včelami. Skočte si bungee jumping s pavoukem v srdci velkoměsta. Zažeňte příšery ve vesnickém rybníku. Nejmodernější filmové postupy a nejnovější vědecké poznatky přinášejí nečekanou podívanou a fascinující dramata odehrávající se přímo před námi.

Vládcové nebes – 1. řada | Apple TV+

drama / válečný

Devítidílná minisérie Vládcové nebes vznikla podle stejnojmenné knihy Donalda L. Millera. Sleduje muže ze 100. bombardovací skupiny, kteří provádějí nebezpečné nálety nad nacistickým Německem a potýkají se s mrazivými podmínkami, nedostatkem kyslíku a naprostou hrůzou boje ve výšce 25 000 stop ve vzduchu. Od Toma Hankse a Stevena Spielberga, tvůrců Bratrstva neohrožených.

Čtěte také: Tipy na víkend z minulého týdne – kasovní propadák Marvels, Stvořitel na Disney+ nebo true crime Zlý americký sen