10 parádních novinek na víkend (nejen) na Netflixu

Komedie, akce, krimi. O víkendu si můžete dopřát od všeho trochu.

Foto: Marvels (Walt Disney), Turista (HBO Max), Stvořitel (20th Century Studios)

Jak už bývá zvykem, o největší porci zábavy se o víkendu postará Netflix. Do jeho obsahu se nově zařadila dystopická sci-fi Kuchyně, režijní debut oblíbeného herce z hororu Uteč, pozornost v posledních dnes strhává také nová dokumentární minisérie Zlý americký sen od tvůrkyně Podvodníka z Tinderu. Na zajímavé novinky pak došlo i u konkurence. HBO Max má první dvě epizody z druhé řady Turisty, Disney+ přidalo sci-fi Stvořitel.

60 minut | Netflix

akční / drama / sportovní

Přes Berlín za pouhou hodinu – jinak riskuje, že navždy přijde o opatrovnictví. Aby se Octavio dostal včas na narozeninovou oslavu své milované dcery, nejenže vynechá důležitý zápas, ale také se pustí do sázkařské mafie. Začíná velkolepý závod s časem.

Hazbin Hotel – 1. řada | Prime Video

animovaný / fantasy / komedie / horor

Animovaný seriál, který se díky společnosti A24 konečně rozjíždí a jehož pilotní díl byl na YouTube zveřejněn téměř před pěti lety. Nyní se dočkal první sezóny o osmi dílech. Hazbin Hotel sleduje Charlie, bublinkovou princeznu Pekla, která má za úkol napravit mnoho ztracených duší. Místo toho, aby se účastnila obvyklé násilné očisty, rozhodne se otevřít hotel, který v ideálním případě umožní svým obyvatelům odhlásit se z Pekla a jít do Nebe.

Kuchyně | Netflix

dobrodružný / drama / sci-fi

V dystopickém Londýně se propast mezi bohatými a chudými zvětšila až na samé hranice možností. Všechny formy sociálního bydlení byly zlikvidovány a zůstala pouze Kuchyně. Komunita, která se odmítá vystěhovat z místa, které nazývá domovem.

Marvels | iTunes

akční / dobrodružný / sci-fi

Jde o veskrze průměrnou superhrdinskou podívanou, která má překvapivě slušnou akci (když už na nějakou dojde), standartní, nijak neuchvacující, ale slušný vizuál a hned několik překvapivě funkčních momentů. Film Marvels jsme v recenzi ohodnotili padesáti procenty.

Na cestách – 1. řada | HBO Max

dokumentární / reality-tv

Jason Momoa cestuje po celé zemi, aby se setkal s výjimečnými lidmi, kteří si razí vlastní cestu – od řemeslníků přes výrobce motocyklů, hudebníky až po sportovce. Na HBO Max jsou první dvě epizody.

Čtěte také: První recenze vyzdvihují představitelku kokainové kmotry! Seriál od tvůrců Narcos uvidíme za týden

Pozůstalá – 1. řada | Netflix

krimi / mysteriózní / thriller

Seriál inspirovaný stejnojmenným digitálním komiksem, se točí kolem příběhu Yoon Seo-ha, která po náhlé smrti svého strýce zdědí rodinný hřbitov a zaplete se do záhadných událostí a zločinů. Režisérem je Sang-ho Yeon, tvůrce Vlaku do Pusanu a netflixovky Peklo.

Stvořitel | Disney+

akční / sci-fi / thriller

Gareth Edwards filmem Stvořitel dokázal, že umí vyprávět opravdu velkolepé příběhy, v nichž je, lidově řečeno, za málo peněz hodně muziky, ale v emoční rovině není zdaleka tak silný v kramflecích, jak se snaží. Naši osmdesátiprocentní recenzi napsal Tomáš Lesk.

Turista – 2. řada | HBO Max

drama / mysteriózní / thriller

V odlehlé krajině Austrálie pronásleduje muže auto, které se ho snaží vytlačit ze silnice. Honička nakonec skončí nehodou a muž se probouzí v nemocnici. Nic si nepamatuje a nemá vůbec vzpomínky na to, kdo vlastně je. Nepřátelé z minulosti jsou mu v patách a hrdina musí hledat odpovědi, jež ho zavedou do krajiny, která neodpouští.

Zlý americký sen – 1. řada | Netflix

dokumentární / krimi / mysteriózní

Zatímco Denise Huskins byla v roce 2015 unesena ze svého domu v kalifornském městě Vallejo, vyprávění jejího přítele Quinna nikdo nevěřil. Útočník, později identifikovaný jako Matthew Muller, vystavil Denise 48hodinovému utrpení a Quinn se ocitl v podezření policie. To, co se v neuvěřitelně zamotaném příběhu odehrálo dál, by vydalo na celý román. V tomto případě na třídílnou minisérii.

Zorro – 1. řada | Prime Video

akční / dobrodružný / drama

Seriál se odehrává ve 30. letech 19. století v Los Angeles a je příběhem o původu legendárního mexického hrdiny, kterého na filmovém plátně naposledy ztvárnil Antonio Banderas v roce 2005. V hlavní roli Diega de la Vegy se nyní představí vycházející španělská hvězda Miguel Bernardeau (Elita, 1899).

Čtěte také: Víkendové tipy z minulého týdne – Napoleon Ridleyho Scotta, aljašský Temný případ nebo marvelovka Echo