První recenze vyzdvihují představitelku kokainové kmotry! Seriál od tvůrců Narcos uvidíme za týden

Další výborný seriál na obzoru!

Zdroj: Netflix

Už příští týden zavítá na Netflix nová minisérie od tvůrců Narcos – Griselda. V hlavní roli kokainové kmotry se nečekaně představí Sofía Vergara z oblíbeného sitcomu Taková moderní rodinka. Jak ale slibují první zahraniční recenze, kolumbijská herečka se čtyřmi nominacemi na Zlatý glóbus podává strhující výkon.

První recenze na Griseldu

„Griselda od Netflixu přináší další poutavou kriminální baladu o kolumbijské drogové kmotře se stylem, nasazením a hvězdným obsazením, které fanoušky žánru pravděpodobně nezklame. Ačkoli to není Narcos, má k tomu docela blízko,“ hodnotí seriál Paste Magazine.

Čtěte také: Tvůrci Podvodníka z Tinderu si posvítili na další neuvěřitelný případ! Minisérie je už nyní na Netflixu

Total Film píše o skvělé představitelce hlavní role: „Ačkoli Griselda není dokonalá a postrádá drsnost většiny kartelových dramat, Vergařin výkon je strhující a dělá z této minisérie důstojný a zároveň odlišný přírůstek do žánru.

Díky zabijáckému soundtracku (vše od Boney M. až po Miami Sound Machine) zabijáckým kostýmům, zabijácké práce maskérů a zabijáckému obsazení (pokud někdo někdy pochyboval o dramatických schopnostech Vergary, tohle mu zavře pusu), se o tomto seriálu bude určitě mluvit ještě dlouho po jeho vydání,“ uvádí v recenzi The Wrap.

„Griselda je vražedkyně. Počet mrtvých, který je v seriálu vyobrazen, je mnohem nižší, než jaký po sobě zanechala ve skutečném světě. Když se Griselda pustí do vraždění, ať už vlastní rukou, nebo prostřednictvím rozkazu, je z toho velmi znepokojená, zejména když začne kouřit crack ve scénách, které jsou mnohem vtipnější, než tuším, že měly být,“ píše o seriálu Hollywood Reporter.

O čem je Griselda

Griselda Blanco Restrepo, známá jako Černá vdova nebo Kokainová kmotra, byla nemilosrdná kolumbijská drogová baronka, která v 70. letech minulého století hrála významnou roli v kokainovém obchodu a podsvětí Miami na Floridě a podle některých tvrzení byla také součástí Medellínského kartelu. Každý, komu dlužila peníze byl zabit a každý, kdo dlužil peníze jí, zaplatil životem také.

Čtěte také: Rozhovor s představitelkou kokainové kmotry: Nejde jen o sex, politiku nebo genderové normy

Tvůrkyní a scénáristkou Griseldy je Ingrid Escajeda, která v letošním roce přivedla na obrazovky Apple TV+ výborné Silo, režii všech šesti epizod obstaral Andrés Baiz, režisér kultovního španělského thrilleru La cara oculta a hned několika epizod seriálů Narcos a Narcos: Mexiko. V hlavní roli nemilosrdné kmotry se představí již zmíněná herečka Sofía Vergara známá převážně z komediálního seriálu Taková moderní rodinka.

Griseldu uvede Netflix 25. ledna 2024.

Zdroj: Netflix