10 parádních novinek na víkend (nejen) na Netflixu

Nejen mrazivé kriminálky a velkolepé filmy.

Foto: Temný případ (HBO Max), Napoleon (Sony Pictures), Hra doopravdy (Prime Video)

Netflix jede od začátku nového roku vlastní ligu. Ve druhém lednovém týdnu uvedl nejen druhou řadu dokumentárního Brake Point, premiéru také měly další očekávané tituly – polská kriminálka Forst, epický příběh o dospívání Kluk spolkne vesmír nebo akční blockbuster V letu s parádním obsazením. Naše zraky se upírají také k čerstvě vydanému Napoleonovi, DiCapriovi Zabijáci rozkvetlého měsíce pro změnu vyšly na Apple TV+.

Adikts – 1. řada | iVysílání

komedie / drama

V šestidílné novince Adikts se režisér Adam Sedlák se věnuje drogovému tématu originálním způsobem. Drogovou problematiku totiž přenáší do komiksového prostředí s velmi líbivou vizuální stránkou. Seriál bude sledovat pětici studentů adiktologie, která se rozhodne formou experimentu užít drogy. Jejich účinek se u všech stane permanentním.

Break Point – 2. řada | Netflix

dokumentární / sportovní

Tým stojící za F1: Touha po vítězství, sleduje v seriálu Break Point vybranou skupinu špičkových tenistů na kurtu i mimo něj, kteří se účastní náročných grandslamových turnajů po celém světě. Jejich sen je jednoduchý: zvednout nad hlavu trofej a stát se jedničkou. Některé tenisové legendy se nacházejí na sklonku své kariéry, a tak nastává šance pro novou generaci, která se může ucházet o místo na výsluní.

Echo – 1. řada | Disney+

akční / krimi / drama

Seriál se odehrává po událostech Hawkaye z roku 2021. Maya Lopez se v něm vrací do svého rodného města v Oklahomě, kde se musí vyrovnat se svou minulostí, znovu se spojit se svými indiánskými kořeny a přijmout svou rodinu a komunitu. Nejlepší akční scénu servíruje Echo už v prvních minutách první epizody, kdy se na scéně objevuje také Daredevil. Čtyřminutová skladištní rvačka vyústí v sérii praskajících lebek a lámajících se krků, do choreografie bojových scén z Daredevila má ale pořád hodně daleko.

Forst – 1. řada | Netflix

krimi / thriller / drama

Netflix již vyprodukoval více než 30 polských filmů a seriálů. Tentokrát platforma sáhla po jednom z nejoblíbenějších detektivních románů Remigiusze Mróze. Seriál, jehož autorem je oceňovaný režisér Daniel Jaroszek, zavede diváky do půvabných zákoutí Tater, které se stanou dějištěm brutálních vražd. Komisař Forst, známý svými nekonvenčními metodami, musí přijít na to, jaká záhada stojí za touto vlnou zločinů.

Hra doopravdy | Prime Video

akční / komedie / thriller

Emma (Kaley Cuoco) a Dave (David Oyelowo) si výročí svatby zpestří nočním hraním rolí v New Yorku. Situace se však vymkne kontrole, když Emmin tajný život mezinárodního zabijáka, o kterém Dave neví, odhalí Bob (Bill Nighy), což ohrozí její rodinu. Emma se musí spolehnout na své smrtící schopnosti a odhodlání ochránit svou rodinu za každou cenu.

Čtěte také: Největší sci-fi seriál roku vypadá fenomenálně! Trailer na novinku od tvůrců Hry o trůny bere dech

Kluk spolkne vesmír – 1. řada | Netflix

krimi / drama / mysteriózní

Epický příběh o dospívání odehrávající se v Brisbane 80. let minulého století, v němž se mísí kouzlo a nevinnost mládí s krutou realitou světa dospělých. Ztracený otec, němý bratr, vyléčená závislá matka, nevlastní otec, který prodává heroin, a chůva s vražednou minulostí. Eli Bell se jen snaží následovat své srdce a pochopit, co znamená stát se dobrým člověkem, ale osud mu neustále hází do cesty překážky.

Napoleon | iTunes

historický / válečný / životopisný / drama

Poslední slova Napoleona Bonaparte, když umíral ve vyhnanství na ostrově Svatá Helena, měla být tato: „Francie. Armáda. Hlava armády. Josefína.“ S tím nás seznámí i film. A dalo by se říci, že právě okolo těchto slov vystavěl režisér Ridley Scott svůj projekt. Zdaleka nejvíce však od toho posledního. Jak napovídaly i trailery, ve středu snímku totiž stojí vztah Napoleona s císařovnou Josefínou. Ale trochu jinak, než by se možná dalo očekávat.

Temný případ – 4. řada | HBO Max

krimi / mysteriózní / thriller
první díl v neděli 14. ledna

Když v Ennisu na Aljašce nastane dlouhá zimní noc, osm mužů, kteří obsluhují arktickou výzkumnou stanici Tsalal, beze stopy zmizí. Aby případ vyřešily, budou se muset detektivky Liz Danvers (Jodie Foster) a Evangeline Navarr (Kali Reis) postavit temnotě, kterou v sobě nosí, a proniknout do strašidelných pravd, které leží pohřbené pod věčným ledem. Už 14. ledna se vrátí na obrazovky HBO oceňovaný seriál Temný případ se čtvrtou řadou nesoucí podtitul Noční krajina. Podle prvních ohlasů prestižních zahraničních webů se kvalitativně vyrovnává původní sérii, a v recenzích sbírá 100% hodnocení.

Trestní rejstřík – 1. řada | Apple TV+

drama / krimi / thriller

V srdci Londýna rozpoutá anonymní telefonát boj mezi dvěma vynikajícími detektivy. Mladá policistka na začátku kariéry a vlivný inspektor odhodlaný ochránit svůj odkaz jsou na nože kvůli nápravě dávného justičního omylu. Od tvůrců skvělých britských záležitostí Ďáblova hodina a Věž.

V letu | Netflix

akční / komedie / krimi

Snímek vypráví příběh Cyruse (Kevin Hart), zkušeného zloděje a jeho bývalé přítelkyně, zvláštní agentky Abby, kteří musí společně s mezinárodní posádkou provést odvážnou loupež 500 milionů dolarů ve zlatě a zabránit teroristickému útoku během letu. Režisérem snímku je známý F. Gary Gray, tvůrce Loupeže po italsku, Ctihodného občana nebo Rychle a zběsile 8.

Zabijáci rozkvetlého měsíce | Apple TV+

drama / historický / western

Zabijáci rozkvetlého měsíce jsou naprosto nádherně natočený film, kde vše šlape jak má. Ale maličko na setrvačník. Jeho problémem je nesmírně dlouhá stopáž a absence nějakého opravdu silného hereckého momentu, který by po zhlédnutí ještě rezonoval v paměti (což je u tří a půl hodinového filmu a tak silného hereckého obsazení dosti na pováženou). Snímek se mnohem více soustředí na událost, o níž pojednává, než na své hrdiny.

Čtěte také: Tipy z minulého víkendu – španělská oscarovka z Netflixu, Emma Stone na SkyShowtime a mnoho dalšího