9 parádních novinek na víkend (nejen) na Netflixu

Pecky z Netflixu nebo třeba Ema Stone.

Foto: Godfather of Harlem (MGM+), The Curse (Showtime), Sněžné bratrstvo (Netflix)

Netflix hned zkraje ledna potvrzuje svou pozici jedničky mezi streamovacími službami, a v prvních dnech nového roku přináší celou řadu očekávaných titulů. Mezi nimi najdeme Sněžné bratrstvo od režiséra katastrofického snímku Nic nás nerozdělí, premiéru měl rovněž akční seriál Bratři Sunovi se skvělou Michelle Yeoh. Konkurence si své lednové hity nechává na později, a do svých obsahů zařadila jen staronové tituly.

Absolventi roku 2009 – 1. řada | Disney+

krimi / drama / thriller

V napínavé thrillerové sérii sledujeme skupinu agentů FBI ve třech různých časových obdobích, kteří se potýkají s obrovskými změnami v době, kdy americký systém trestního soudnictví mění umělá inteligence. Seriál nás provede několika desetiletími a prolínajícími se dějovými liniemi, zkoumá povahu justičního systému, lidskost a ilustruje rozhodnutí, která činíme a která určují náš život i to, co po sobě zanecháme.

Čtěte také: 30 nejočekávanějších filmů roku 2024

Bratři Sunovi – 1. řada | Netflix

akční / komedie / drama

Hlavu mocné tchajwanské triády sejme tajemný zabiják, a tak se bossův nejstarší syn, legendární vrahoun Charles, vydá do Los Angeles, aby ochránil svoji matku Eileen a naivního mladšího bratra Bruce. Ani jeden z nich totiž zatím netuší, jaká je pravda o jejich rodině. Bratři Sunovi je ostrou akcí nabitá komedie plná rodinných dramat od Brada Falchuka, tvůrce American Horror Story.

Godfather of Harlem – 2. a 3. řada | Disney+

krimi / drama

Seriál vypráví skutečný příběh nechvalně proslulého zločineckého bosse Bumpyho Johnsona (Forest Whitaker), který se v 60. letech vrátil z vězení a našel své impérium v troskách. Ulice ovládají Italové a on chce získat zpět kontrolu nad městem. Fanoušci seriálu by se měli dočkat čtvrté řady už letos.

James May: Náš člověk v Indii – 1. řada | Prime Video

dokumentární / dobrodružný

Po bláznivých cestách do Japonska a Itálie se šedesátiletý veterán pořadu Top Gear James May ve třetí sérii svého zábavného cestovatelského pořadu vydává do Indie. Poznává vrcholy i pády této země, od památek přes festivaly a kuchyni až po často nepříznivé počasí.

Kryptotunel | Netflix

krimi / dokumentární

Ray Trapani chtěl být vždycky zločincem, už jako malý chlapec. V roce 2017, uprostřed ekonomického šílenství bitcoinového boomu, nebylo lepšího místa pro podvodníky než kryptoměny. Dokument o skutečném zločinu, ve kterém tři muži na trhu s kryptoměnami podvodně vylákají z investorů miliony a pořádně si vyhodí z kopýtka.

Podruhé mě neoklameš – 1. řada | Netflix

krimi / drama / thriller

Minisérie sleduje Mayu, která se snaží vyrovnat s brutální vraždou svého manžela Joea. Když však Maya nainstaluje kameru pro chůvy, aby dohlédla na svou malou dceru, je šokována, když ve svém domě spatří muže, kterého poznává. Jde o jejího manžela, kterého považovala za mrtvého… Podle románu Harlana Cobena, podle kterého Netflix už natočil Temné lesy, Nevinu nebo Drž se.

Sněžné bratrstvo | Netflix

dobrodružný / drama / thriller / historický

Příběh podle skutečné události začíná v říjnu roku 1972, kdy se let 571 uruguayského letectva, který měl dopravit ragbyový tým do Chile, zřítil k zemi. Havárii přežilo pouze 29 ze 45 cestujících. Uvězněni v jednom z nejnepřístupnějších a nejnepřátelštějších prostředí na planetě byli nuceni uchýlit se k extrémním opatřením, aby zůstali naživu. Příběh podle skutečnosti byl v minulosti zachycen v celé řadě filmů a dokumentů.

The Curse – 1. řada | SkyShowtime

komedie / drama / thriller

Whitney a Asher Siegelovi jsou novomanželé, kteří se snaží prosadit svou vizi ekologického bydlení v malé obci Española v Novém Mexiku. Jejich úsilí se však zkomplikuje, když v jejich příběhu spatří příležitost excentricky chybující producent televizní reality show Dougie. Skvělá Emma Stone ve chválené seriálové novince stanice Showtime.

Extra tip: Desperado | HBO Max

akční / thriller / krimi

Po brutální vraždě své přítelkyně, kterou provedl drogový magnát toužící po moci, známý jako Bucho, El Mariachi (Antonio Banderas) přechází na vládu teroru, aby pomstil lásku svého života. S pouzdrem na kytaru plným vysoce výkonných zbraní za sebou muž v černém zanechává stopu krve a pomsty.

Robert Rodriguez a Quentin Tarantino jsou velkými přáteli, takže pokud chtěl Bob do svého filmu nějakého vtipálka, nemohl šáhnout nikam jinam. Quentin se své role zhostil na výbornou a přestože de facto vypráví jen jeden vtip, je to jedna z nejlepších scén filmu.

Čtěte také: Tipy z minulého víkendu: Návrat do světa Papírového domu, Rychle a zběsile 10 nebo legendární Úsvit mrtvých