Trosečníci se museli uchýlit ke kanibalismu. Netflix představuje oscarového adepta v dalším traileru

Známý příběh v novém kabátku pokukuje po Oscarech.

Zdroj: Netflix

Netflix představuje oscarového adepta Sněžné bratrstvo v druhém teaseru. Ten překvapivě prozrazuje méně, než upoutávka ze srpna. Streamovací gigant tentokrát láká na chválu filmových kritiků a ukazuje vteřiny před samotnou leteckou katastrofou.

Příběh podle skutečné události začíná v říjnu roku 1972, kdy se let 571 uruguayského letectva, který měl dopravit ragbyový tým do Chile, zřítil k zemi. Havárii přežilo pouze 29 ze 45 cestujících. Uvězněni v jednom z nejnepřístupnějších a nejnepřátelštějších prostředí na planetě byli nuceni uchýlit se k extrémním opatřením, aby zůstali naživu.

Myšlenka kanibalismu přišla na řadu desátý den po ztroskotání. Po těžkých rozhodováních a diskuzích se trosečníci začali živit nejdříve masem pilotů letadla. To navíc bylo syrové, protože s ohněm se muselo šetřit.

Příběh podle skutečnosti byl v minulosti zachycen v celé řadě filmů a dokumentů. Tím nejznámějším je zřejmě snímek z roku 1993 – Přežít (Alive), který natočil Frank Marshall. V hlavní roli se tehdy objevil Ethan Hawk.

J.A. Bayona je španělský režisér, který ohromil již svým prvním celovečerním hororem Sirotčinec (2007), o pět let později pak natočil slavný katastrofický snímek, rovněž podle skutečnosti, Nic nás nerozdělí, ve kterém se představil dnes všem známý Spider-Man Tom Holland. J.A. Bayona natočil také Volání netvora: Příběh života, Jurský svět: Zánik říše a podílel se na seriálu Pán prstenů: Prsteny moci nebo Penny Dreadful.

Netflix uvede Sněžné bratrstvo 4. ledna.

Zdroj: Netflix