Ztroskotali v Andách a jedli syrové lidské maso. Netflix ukázal mrazivý trailer na Sněžné bratrstvo

Foto: Netflix

Jeden z nejtalentovanějších španělských režisérů současnosti, J.A. Bayona, natočil pro Netflix neuvěřitelný příběh podle skutečné události, který byl ve filmové nebo dokumentární podobě prezentován již několikrát. Snímek Sněžné bratrstvo nás zavede do roku 1972, kdy v Andách havaroval let uruguayského ragbyového týmu. Netflix právě zveřejnil první trailer tohoto ambiciózního snímku.

Příběh snímku podle skutečné události, Sněžného bratrstva, začíná v říjnu roku 1972, kdy se let 571 uruguayského letectva, který měl dopravit ragbyový tým do Chile, zřítil k zemi. Havárii přežilo pouze 29 ze 45 cestujících. Uvězněni v jednom z nejnepřístupnějších a nejnepřátelštějších prostředí na planetě byli nuceni uchýlit se k extrémním opatřením, aby zůstali naživu. Myšlenka kanibalismu přišla na řadu desátý den po ztroskotání. Po těžkých rozhodováních a diskuzích se trosečníci začali živit nejdříve masem pilotů letadla. To navíc bylo syrové, protože s ohněm se muselo šetřit.

Příběh podle skutečnosti byl v minulosti zachycen v celé řadě filmů a dokumentů. Tím nejznámějším je zřejmě snímek z roku 1993 – Přežít (Alive), který natočil Frank Marshall. V hlavní roli se tehdy objevil Ethan Hawk.

J.A. Bayona je španělský režisér, který ohromil již svým prvním celovečerním hororem Sirotčinec (2007), o pět let později pak natočil slavný katastrofický snímek, rovněž podle skutečnosti, Nic nás nerozdělí, ve kterém se představil dnes všem známý Spider-Man Tom Holland. J.A. Bayona natočil také Volání netvora: Příběh života, Jurský svět: Zánik říše a podílel se také na seriálu Pán prstenů: Prsteny moci nebo Penny Dreadful.

Sněžné bratrstvo ještě nemá přesné datum uvedení. Zkraje září ale uzavře benátský filmový festival, bude na programu v sekci Perlas v San Sebastianu a posléze dorazí i na Netflix.

Foto: Netflix