Sadistický vrah a kanibal Hojer přichází na Voyo! Jeho činy děsily celé Československo

Seriál natočil Pavel Soukup (#annaismissing).

Zdroj: Voyo

Už 26. ledna uvede Voyo novou českou šestidílnou kriminálku Metoda Markovič: Hojer. Jak už název napovídá, zaměří se na dopadení Ladislava Hojera, nejděsivějšího vraha normalizačního Československa. 

Příběh jednoho z nejznámějších vyšetřovatelů naší historie, Jiřího Markoviče, se dočkal seriálového zpracování. Šestidílná série vykresluje, jak pracovaly policejní složky, psychiatrie a především specifické metody vyšetřovatele.

Čtěte také: Vraždy osamocených seniorů maskovali za nešťastné náhody! Mrazivý trailer představil Manželé Stodolovi

Metoda Markovič: Hojer vzdává hold originálním vyšetřovacím metodám bývalého šéfa legendární pražské „mordparty“ Jiřího Markoviče, mezi jehož nejznámější případy patří dopadení Ladislava Hojera.

Právě na vyšetřování nejděsivějšího vraha normalizačního Československa a na podivný vztah Jiřího Markoviče a Ladislava Hojera se seriál zaměřuje. V posledním roce svého života, kdy bojoval s těžkou nemocí, které loni v říjnu podlehl, na seriálu s tvůrci intenzivně pracoval sám Jiří Markovič.

Ladislav Hojer byl český sadistický sériový vrah a kanibal, který mezi lety 1978 až 1981 zavraždil na území Československa celkem 5 žen. Za tyto činy byl odsouzen k trestu smrti a dne 7. srpna 1986 byl popraven v Praze v pankrácké věznici.

Režisérem seriálu je talentovaný Pavel Soukup, jediný český držitel ceny Emmy za internetovou minisérii #martyisdead. Na tu v minulém roce navázal moderní thriller #annaismissing, který byl později na Voyo rovněž uveden v seriálové podobě.

Seriál má premiéru na Voyo 26. ledna.

Zdroj: Voyo