Netflix uvedl dokumentární pecku o vzniku nejslavnější písně všech dob! 46 hudebníků ji muselo nahrát během jediné noci

Prožijte Nejhvězdnější noc popu.

Zdroj: Netflix

Netflix si připsal další úspěšný dokument, který sbírá vysoké známky a daří se mu také ve sledovanosti. Řeč je o titulu Nejhvězdnější noc popu, jež měl premiéru 29. ledna. Jak už název napovídá, dokument vypráví neuvěřitelný příběh vzniku skladby We Are the World.

28. ledna 1985 se v losangeleském studiu sešly desítky největších hudebních hvězd a nahrály píseň, která změnila dějiny světové popkultury. Nejhvězdnější noc popu je kronikou obrovského projektu, jehož cílem bylo nahrát píseň We Are the World pro charitativní účely v rámci pomoci hladovějící Africe.

Čtěte také: 10 nejočekávanějších únorových filmů a seriálů na Netflixu

Film obsahuje dosud nezveřejněné záběry a podrobně popisuje počáteční fáze plánování, včetně sezení s Richiem a Jacksonem, a nahlíží do slavných studií Henson, kde se We Are the World nahrávala.

Mnozí z umělců, kteří se toho legendárního večera zúčastnili – Richie, Bruce Springsteen, Smokey Robinson, Cyndi Lauper, Kenny Loggins, Dionne Warwick a Huey Lewis – vzpomínají spolu s hudebníky, techniky a produkčním týmem na jednu z nejslavnějších nocí v hudební historii.

Když se ve čtvrtek 7. března 1985 dostala nahrávka na pulty obchodů v nákladu 800 tisíc kusů, byl o ni takový zájem, že již v neděli byla vyprodána. O dva týdny později singl obsadil 21. místo amerického žebříčku Billboard Hot 100 a během tří týdnů se stal nejúspěšnějším singlem od písně Johna Lennona Imagine a nejrychleji prodávanou písní od roku 1975, kdy Elton John nazpíval Island Girl.

Strhující hudební dokument, pojednávající o vzniku charitativní americké písně We Are the World, zacílené na podporu boje proti hladomoru v Africe,“ píše Marcos22 ve svém komentáři na Kinoboxu. „Režiséru Bao Nguyenovi se daří prostřednictvím postupného chronologického vyprávění přenést na diváka tu ohromnou dávku energie, kterou do vzniku písně jednotliví zpěváci vložili, a zároveň ukázat jak moc pro ně bylo téma podpory hladovějícím aktuální a důležité.“

Zdroj: Netflix