Netflix připravuje americkou Hru na oliheň! Projektu se upsal hvězdný režisér

Jsou obavy oprávněné?

Zdroj: Netflix

Ačkoli Hra na oliheň bodovala po celém světě a dodnes je nejsledovanějším pořadem Netflixu v historii, v tichosti se připravuje její americký remake. S informací přišel insider Jeff Sneider, kterému zprávu potvrdily hned dva zdroje.

Remakovat něco, co sklidilo nebývalý úspěch napříč celým světem, se může zdát jako naprostá zbytečnost. To by ale za údajně připravovaným projektem nesměl stát uznávaný režisér David Fincher, tvůrce celé řady kultovních filmů (Hra, Klub rváčů, Sedm, Benjamin Button), který by látce mohl poskytnout nový rozměr.

Čtěte také: Hvězda Stranger Things tváří v tvář drakovi! Velkolepý trailer láká na fantasy z Netflixu

Jednašedesátiletý režisér už v minulosti potvrdil, že se remaků nebojí, když v roce 2011 uvedl vlastní verzi Mužů, kteří nenávidí ženy. Jen o dva roky dříve se na plátnech kin objevila severská verze s Michaelem Nyqvistem a Noomi Rapace v hlavních rolích. Ve Fincherově filmu si hlavní role zahráli Daniel Craig a Rooney Mara.

Fincher má se streamovací jedničkou velmi dobré vztahy, když pro ni natočil loňského Zabijáka a životopisný černobílý snímek Mank z roku 2020. Na poli seriálů pak figuruje u antologie Love, Death & Robots a stojí také za výborným seriálem MINDHUNTER: Lovci myšlenek, který se bohužel dočkal jen dvou řad.

Hra na oliheň se v minulém roce dočkala britské soutěžní reality-show s podtitulem Výzva a ještě letos bude mít na Netflixu premiéru druhá řada původního korejského seriálu. Právě ta se nedávno představila na prvních zveřejněných fotografiích a krátkém teaseru, který je ve skutečnosti závěrečnou scénou první řady.