Studio je nadšené ze druhého Gladiátora! Režisérovi byla okamžitě nabídnuta další práce

Film stihne listopadovou premiéru.

Denzel Washington ve filmu The Tragedy of Macbeth (Apple TV+)

Ridley Scott během stávky sestříhal téměř 90 minut z filmu Gladiátor 2, které na vedení společnosti Paramount velmi zapůsobily. Snímek bude mít premiéru v kinech už letos v listopadu a ačkoli se v něm Russell Crowe neobjeví, nouze o skvělé herce nebude.

Natáčení druhého Gladiátora skončilo teprve v lednu jen krátce poté, co se herci vrátili před kamery po hollywoodských stávkách. Šéfové studia Paramount už ale měli možnost vidět první záběry a světě div se, z práce Ridleyho Scotta byli naprosto unesení. S informací přišel server Deadline, který napsal, že režisérovi byl okamžitě nabídnutý další projekt (životopisný snímek o kapele Bee Gees) a on ho přijal.

Čtěte také: Duna 2 je mistrovské dílo! Kritici se shodují, že něco takového jsme ještě neviděli

Ve snímku se představí v dosud neznámých rolích Denzel Washington a Pedro Pascal, hlavní postavu ale ztvární Paul Mescal. Příběh se bude odehrávat více než 20 let po událostech původního filmu a bude sledovat nyní již dospělého Lucia (syn Lucilly a synovec Commoda), který bude pokračovat v Maximusově odkazu. Římského císaře Caracalla si zahraje Joseph Quinn nedávno obsazený do Fantastické čtyřky společně s Pedrem Pascalem.

Ridley Scott naposledy uvedl do kin Napoleona v listopadu minulého roku. „Problémem snímku je, že se namísto vztahové roviny dostatečně nevěnuje politickému pozadí a bitvám. Díky tomu je vše nesmírně zkratkovité, jako by si Scott vytvořil bingo a jen si odškrtával, co vše by se mělo ve filmu objevit. Ano, víme že se má časem objevit čtyř a půl hodinová verze. Jenže co naplat, i kino sestřih by měl fungovat sám o sobě,“ napsal v recenzi Tomáš Lesk.