Samurajská řežba bere dech. Velkolepou minisérii uvidíme brzy na Disney+

Už máte svou katanu?

Zdroj: FX

Americká kabelovka FX loni zabodovala Vraždou na samém konci světa, nebo novými řadami Farga, Medvěda a American Horror Story. První její velkou novinkou v roce 2024 bude historická samurajská řežba Šógun, kterou uvidíme také na obrazovkách Disney+. Očekávaná novinka dorazí už na konci ledna, prozatím je venku dvojice trailerů.

Děj Šóguna je zasazen do feudálního Japonska někdy kolem roku 1600 a podává fiktivní svědectví o vzestupu Tokugawy Iejasua k moci očima anglického námořník Johna Blackthorna, jehož postava je volně založena na osudech skutečného trosečníka Williama Adamse.

Čtěte také: Režisér oscarového Parazita přináší drsnou sci-fi s Pattinsonem! Venku je první teaser

I přes zprvu nepřátelské přijetí si Blackthorne pomalu získá pochopení a respekt od svého okolí a sám začne chápat a respektovat kulturu, která ho obklopuje. Nakonec je Blackthorneovi jako prvnímu cizinci udělen status samuraje.

Stejnojmenný historický román spisovatele Jamese Clavella byl uveden už v roce 1975, o pět let později byl zfilmován do slavné seriálové podoby Jerryho Londona. Postavu Blackthorna tehdy ztvárnil Richard Chamberlain.

Tvůrcem a scénáristou seriálu je Justin Marks zodpovědný za skvělou sci-fi sérii Dva světy. Jako scénárista se podílel také na chválené Knize džunglí (2016) režiséra Jona Favreaua.

Velkolepou desetidílnou minisérii přivede na televizní obrazovky FX, objeví se také na streamovací službě Disney+. Premiéra je na programu 24. ledna.

Zdroj: FX