Nejsledovanějším seriálem na Netflixu je kriminálka, která rozděluje diváky. Premiéru měla v pondělí

Na jakou stranu se stavíte vy?

Zdroj: Netflix

Netflix letošní rok zahájil ve velkém stylu, když uvedl očekávaný akční seriál Bratři Sunovi a drsný survival Sněžné bratrstvo. Možná jste ale přehlédli, že hned prvního ledna měla premiéru napínavá seriálová novinka Podruhé mě neoklameš. Ta po šesti dnech ovládla Netflix a stala se aktuálně nejsledovanějším seriálem služby v Česku.

Zdroj: Netflix

Seriál Podruhé mě neoklameš vtrhl na Netflix v prvním dni roku 2024, a sociální sítě takřka hned zboural svými nadšenými recenzi. S přibývajícími dny ale nadšení diváků postupně opadávalo, a začaly se objevovat názory, že seriál vlastně tak dobrý není, napětí je v něm vyvoláváno uměle, a hlavní hrdinka činí naprosto nelogická rozhodnutí. I přesto se novinka stala nejsledovanějším seriálem v Česku.

Čtěte také: Jako byste tam byli. Drsný kanibalský příběh o přežití je jedním z nejlepších filmů od Netflixu

Novinka sleduje Mayu, která se snaží vyrovnat s brutální vraždou svého manžela Joea. Když však nainstaluje kameru pro chůvy, aby dohlédla na svou malou dceru, je šokována, když ve svém domě spatří muže, ve kterém poznává svého zesnulého partnera… Britská seriálová novinka od tvůrce Daniela Brocklehursta (V bezpečí) je adaptací románu populárního spisovatele Harlana Cobena, pode kterého Netflix natočil španělskou Nevinu, polské Temné lesy nebo britskou Cizinku.

Všechno souvisí se vším, nebo se to tak alespoň zdá. Nedávná úmrtí se prolínají navzájem s tajemstvími z minulosti, která odhaluje buď Maya, detektiv se zhoršujícím se zdravotním stavem, nebo náhodně okrajové postavy, jako jsou dospívající děti, které si ještě tak docela neuvědomují, do jaké králičí nory se chystají spadnout. Divák zůstává po celou dobu v pozoru a nutkání kliknout na další a další a další díl je často zdrcující. Podruhé mě neoklameš má všechny obvyklé aspekty Cobenových adaptací.

„Je to fajn krimi tajemná série, jen na konci se mě držel pocit, že mě scénář schválně tahal jinam, aby byl nečekaný. A takovéto obelhávání mě docela štve,“ napsala o seriálu Pasadenka na Kinoboxu.

Zdroj: Netflix