Velkolepý Napoleon dnes konečně vychází online! Na režisérskou verzi si ale ještě počkáme

Napoleon přichází jen po měsíci a půl v kinech.

Zdroj: Sony Pictures

Napoleon Ridleyho Scotta vychází dnes 9. ledna v digitální podobě ve videopůjčovnách iTunes, Amazon a dalších. Podle vyjádření Applu bude dostupný ve více než 100 zemí světa. Uvedení na streamu Apple TV+ se dočkáme až později, stejně tak i režisérské verze, která překročí čtyřhodinovou stopáž.

Zda se Napoleona s Joaquinem Phoenixem v hlavní roli dočkáme už dnes také v Česku, zatím není jisté. Jak už to ale s příchodem filmu do digitální podoby bývá, titul se den před oficiální distribucí stal terčem pirátů. Napoleon unikl na internet, a jeho součástí jsou i české titulky Kristiny Himmerové. Naděje tedy žije.

Čtěte také: Masakr nácků, za jaký by se nestyděl ani Tarantino. Finská řežba přichází na HBO Max

Poslední slova Napoleona Bonaparte, když umíral ve vyhnanství na ostrově Svatá Helena, měla být tato: „Francie. Armáda. Hlava armády. Josefína.“ S tím nás seznámí i film. A dalo by se říci, že právě okolo těchto slov vystavěl režisér Ridley Scott svůj projekt. Zdaleka nejvíce však od toho posledního. Jak napovídaly i trailery, ve středu snímku totiž stojí vztah Napoleona s císařovnou Josefínou. Ale trochu jinak, než by se možná dalo očekávat.

Problémem snímku je, že se namísto vztahové roviny dostatečně nevěnuje politickému pozadí a bitvám. Díky tomu je vše nesmírně zkratkovité, jako by si Scott vytvořil bingo a jen si odškrtával, co vše by se mělo ve filmu objevit. Ano, víme že se má časem objevit čtyř a půl hodinová verze. Jenže co naplat, i kino sestřih by měl fungovat sám o sobě.

Zdroj: Columbia Pictures