Masakr nácků, za jaký by se nestyděl ani Tarantino. Finská řežba přichází na HBO Max

Nestihli jste v kinech? Nevadí.

Zdroj: Nordisk Film Fin.

Slovo Sisu znamená ve finštině nezlomnou sílu vůle a vytrvalost. Přesně tak se jmenuje finský snímek o masakru nacistické jednotky, která se postaví do cesty samotářskému zlatokopovi ve finské divočině. Jeden z nejbrutálnějších filmů minulého roku se dostane na obrazovky HBO Max už 27. ledna.

Děj filmu se odehrává v nejsevernější oblasti Finska na sklonku druhé světové války a sleduje příběh osamělého válečného veterána Aatamiho, který v odlehlé divočině hledá zlato. Poté, co se na něj usměje štěstí, je konfrontován s jednotkou důstojníků SS, která by zlato nejraději získala pro sebe. Následuje přehlídka tvrdého násilí, kdy převážně mlčenlivý Aatami likviduje nácky jednoho po druhým.

Čtěte také: Temný případ se vrací v neskutečné formě! Nová řada z potemnělé Aljašky sbírá 100% recenze

Pokud se na Sisu chystáte v naději na nějaký vývoj postav nebo zkoumání témat války a traumatu, raději se mu vyhněte. Pokud však lačníte po skvěle choreograficky zvládnutém krváku, pak jste na správné adrese. Budete se smát, budete jásat a bude se vám obracet žaludek. Poručík Aldo Raines a celá jeho parta z Hanebných panchartů by byli pyšní.

Kamil Fila ve své recenzi ohodnotil snímek sedmdesáti procenty. „Ujetý finský akčňák z druhé světové spoléhá na to, že mu odpouštíte s každou další scénou větší nepravděpodobnost, protože za odměnu dostanete víc krve, mozků, střev a jiných orgánů a tekutin.“

Zdroj: Nordisk Film Fin.