Film o veliteli koncentračního tábora si jde pro Oscara! Trailer slibuje mrazivé drama jako žádné jiné

Holocaust z pohledu nacistů.

Zdroj: A24

Velitel Osvětimi a jeho žena se snaží vybudovat vysněný život pro svou rodinu v domě se zahradou vedle koncentračního tábora. Mrazivé drama z dílny A24 se řadí k největším oscarovým favoritům, a vidět ho budou moci i čeští diváci. Zóna zájmu vstoupí do kin v únoru příštího roku, jak potvrdil první český trailer.

Rudolf, Hedwiga a jejich čtyři děti žijí ve velkém domě s krásnou, udržovanou zahradou. Každý den slaví společnou večeří, vzpomínají na milovanou Itálii, užívají si víkendové výlety k vodě a procházky s přáteli. Zpoza zdí jejich domova se však ozývají znepokojivé zvuky a občas něčí zoufalý křik. Rudolf Höss je totiž velitel koncentračního tábora v Osvětimi.

Čtěte také: Dánské Statečné srdce sbírá nadšené recenze! Adept na film roku se chystá na plátna kin

Mrazivý snímek Jonathana Glazera o banalitě zla si díky svému výjimečnému zpracování odvezl Velkou cenu z festivalu v Cannes.

Společnost A24 uvede v příštích měsících celou řadu očekávaných novinek. Kromě Zóny zájmu, kterou jsme zařadili mezi 10 největších oscarových favoritů, se dočkáme Nicolase Cage v černohumorném To se mi snad zdá, Zaca Efrona v roli wrestlingové hvězdy v The Iron Claw, a premiéru bude mít i životopisná Priscilla.

Režisérem snímku je Jonathan Glazer, který se vrací na filmová plátna po deseti letech. Naposledy uvedl britskou sci-fi Pod kůží, ve které se představila Scarlett Johansson a v menší roli také Kryštof Hádek.

Film má premiéru 15. února 2024 v kinech.

Zdroj: A24