Nicolas Cage ve filmu roku? V nové sci-fi se objevuje ve snech lidí v nejrůznějších podobách

Režisér loňské pecky Je mi ze sebe špatně se vrací.

Zdroj: A24

Zkraje příštího roku vlétne do kin očekávaná novinka To se mi snad zdá. V této černé komedii se představí Nicolas Cage v roli učitele, který se záhadným způsobem začne objevovat ve snech lidí z celého světa. Zahraniční kritici píšou o jednom z nejlepších filmů roku. Trailer k filmu měl premiéru už v září.

To se mi snad zdá viděli diváci už po celém světě. Film se v nedávně době ukázal na festivalech v Torontu, Chicagu, San Diegu, Curychu, Stockholmu i Bombaji. A zažil přitom velkou slávu. Například na RottenTomatoes umístilo svou recenzi už 129 zahraničních kritiků, a hned 92 % z nich hodnotilo tento snímek kladně.

První recenze se začínají objevovat také na ČSFD. Film Nicolase Cage zde hodnotilo prozatím 42 uživatelů, a jejich průměrné skóre dělá velmi slušných 81 %. Filmový publicista Dadel napsal, že Nicolas Cage hraje excelentně. „Jeden z nejoriginálnějších námětů posledních let. Film je po tři čtvrtiny stopáže supervtipný, pak se ale rozplizne, jako kdyby tvůrci nevěděli, jak to ukončit,“ dodal ve svém komentáři.

Nicolas Cage hraje Paula Matthewse, muže od rodiny a profesora se zálibou v evoluční biologii. Jednoho dne zjistí, že se exponenciální rychlostí začíná objevovat ve snech jiných lidí. Přes noc se z něj stane celebrita a brzy je zasypán pozorností, která mu byla dlouho odpírána.

To se mi snad zdá přichází od norského režiséra skvělého snímku Je mi ze se špatně, Kristoffera Borgliho. Po boku Nicolase Cage se představí Michael Cera, Julianne Nicholson nebo Dylan Baker.

Film uvidíme v českých kinech od 11. ledna 2024.

Zdroj: A24