Nicolas Cage se objevuje ve snech lidí z celého světa. Předvádět má životní výkon

Plešatý Nicolas Cage ve filmu Dream Scenario.

Hororová komedie Dream Scenario.
Zdroj: A24

Nešťastné hlavě rodiny se obrátí život naruby, když ho najednou začnou ve svých snech vídat miliony cizích lidí. Společnost A24 představila očekávanou novinku Dream Scenario, ve které se představí v hlavní roli Nicolas Cage. První ohlasy dokonce hovoří o jeho životním výkonu.

Dream Scenario mělo premiéru letos v Toronu, na konci září zavítá také do Evropy, konkrétně na filmový festival v Curychu. Film už nyní doprovázejí nadšené ohlasy, především pak herecký výkon Nicolase Cage, jež prý předvádí svůj životní výkon. Dream Scenario má servírovat nálož temného humoru, ke kterému zápletka snímku přímo vybízí. RottenTomatoes prozatím přijalo 27 recenzí od kritiků, 85 % z nich je kladných.

Nicolas Cage hraje Paula Matthewse, apatického muže od rodiny a profesora se zálibou v evoluční biologii a obavami z vlastní identity. Jednoho dne zjistí, že se exponenciální rychlostí začíná objevovat ve snech jiných lidí. Stejně jako v životě je jeho přítomnost v těchto snech banální a nevtíravá – prostě tam je a lhostejně zírá na fantazie a noční můry cizích lidí. Přesto se z něj přes noc stane celebrita a brzy je zasypán pozorností, která mu byla dlouho odpírána. Když se však Paul setká se snílkem, jehož představy o něm se podstatně liší od normálu, ocitá se v situaci, kdy se jeho vysněná já začnou v podvědomí stávat násilnými.

Hororová komedie Dream Scenario přichází od norského režiséra chváleného snímku Je mi ze se špatně, Kristoffera Borgliho. Po boku Nicolase Cage se představí Michael Cera, Julianne Nicholson nebo Dylan Baker.

Dream Scenario uvidíme v českých kin od 25. ledna 2024.

Zdroj: A24