Wonka je celosvětovým hitem! Konkurencí mu bude až druhý Aquaman

Diváci čokoládě neodolali.

Zdroj: Warner Bros.

Severoamerická kina ovládl čokoládový Wonka, kterému se během předvánočního shonu podařilo vzkřísit filmový průmysl, a vrátit úsměv na tváře provozovatelům kin. Muzikál odehrávající se několik let před kultovním dílem Roalda Dahla neměl konkurenci, a řečí mezinárodních čísel lze považovat za velký úspěch.

Vánočně laděný Wonka odstartoval v kinech bez výraznější konkurence. Na domácí půdě utržil slušných 39 milionů dolarů, a ještě velkolepěji si pak vedl v celosvětovém měřítku. Dohromady utržil za první víkend přes 151 milionů (rozpočet dělal 125 milionů) a už teď spřádá plány, jak během svátků nepolevit, a svou pozici jedničky si udržet i nadále. Na záda mu už tento týden bude dýchat druhý Aquaman, rovněž od studia Warner Bros., od kterého se ale žádné zázraky neočekávají.

Čtěte také: Stal se vánoční zázrak! Sám doma 2 konečně obdržel český dabing na Disney+

Wonka s Timothéem Chalametem v hlavní roli se stal jedním z nejpříjemnějších překvapení na samém konci roku. Snímek doprovázejí nadšené ohlasy kritiků a diváků, a je velmi pravděpodobně, že bude atakovat i letošní žebříčky nejlepších filmů. Tomáš Lesk v recenzi napsal, že „jde o jednu z nejhezčích a nejlepších pohádek posledních let. Wonka je nesmírným a skvěle obsazeným překvapením, které uchvátí zajímavými, rozmanitými postavami a citlivým zasazením prequelu ke slavné klasice.“

Kompletní výsledky tržeb jsou na stránkách Box Office Mojo.