Stal se vánoční zázrak! Sám doma 2 konečně obdržel český dabing na Disney+

Kevin opět mluví česky!

Zdroj: 20th Century Fox

Možná si ještě pamatujete, o jaký poprask se v loňském roce zasloužila streamovací služba Disney+. Ve svých vánočních spotech lákala na dvojku Sám doma, na čemž by samozřejmě nebylo nic neobvyklého. Jenže sequelu komediální vánoční klasiky chyběl tolik oblíbený český dabing, a fanoušci filmu to nesli nelibě.

Předplatitelé Disney+ se českého dabingu u Sám doma 2 dožadovali loni na sociálních sítích dlouho, marně, a bez jakékoli odezvy. Ještě nedávno to dokonce vypadalo, že se bude opakovat stejná písnička i letos. Disney+ nicméně vytáhlo eso z rukávu, a v současné době má snímek z roku 1992 už původní český dabing k dispozici. Proč to ale trvalo déle než rok, se zřejmě nikdy nedozvíme.

Čtěte také: Ryan Reynolds a jeho imaginární přátelé! Trailer představil fantasy od tvůrců Deadpoola a Tichého místa

První dva díly série Sám doma stále patří k nejoblíbenějším vánočním filmům vůbec, stejně asi jako legendární Vánoční prázdniny, které už druhým rokem nemá v nabídce žádná ze streamovacích služeb. Sám doma se v roce 2007 dočkal i třetího filmu, už ale bez Kevina v podání Macaulaye Culkina, za to s mladou Scarlett Johansson v jedné z vedlejších rolí. Film se ale s úspěchem a diváckým nadšením nesetkal, a ještě hůře pak dopadly televizní sequely z let 2002 a 2012, které byte nepustili ani největšímu nepříteli.