Penguin, Temný případ nebo Rod draka. Trailer představil HBO Max novinky na rok 2024

Co nás čeká a nemine na HBO Max.

Zdroj: HBO Max

V příštím roce se na obrazovky HBO Max vrátí Rod draka, jehož druhou sérii nedávno představil první trailer, Temný případ s Jodie Foster, a premiéru bude mít seriálový Penguin o padouchovi z Batmana. Novinek ale bude podstatně víc.

HBO Max v nové upoutávce láká na své nejočekávanější tituly příštího roku. Mezi nimi pochopitelně nechybí blížící se Temný případ s Jodie Foster, ani pokračování Rodu draka, případně ambiciózní seriály Sympatizant s Robertem Downeym Jr. a The Regime s Kate Winslet. Dvouminutový trailer ale oznamuje také příchod batmanovského Penguina, a z nějakého důvodu do něj HBO Max vložilo i záběry z titulů pro rok 2025. To například dorazí pokračování The Last of Us, Welcome to Derry ze světa hororového To, Euforie a několik dalších.

Temný případ: Noční krajina

Když v Ennisu na Aljašce nastane dlouhá zimní noc, osm mužů, kteří obsluhují arktickou výzkumnou stanici Tsalal, beze stopy zmizí. Aby případ vyřešily, budou se muset detektivky Liz Danvers (Jodie Foster) a Evangeline Navarr (Kali Reis) postavit temnotě, kterou v sobě nosí, a proniknout do strašidelných pravd, které leží pohřbené pod věčným ledem.

Sympatizant

Adaptaci stejnojmenného románu (Sympatizant) Viet Thanh Nguyena oceněného Pulitzerovou cenou přivede na HBO Max (v roce 2024 již jen Max) oceňovaný tvůrce a režisér Čchan-uk Pak, který dal světu původního Old Boye nebo úspěšné jihokorejské snímky z posledních let – Podezřelou a Komornou. Jedním z producentů je pak samotný Robert Downey, který se v seriálu objeví hned v několika rolích.

Čtěte také: Příšery, apokalypsa, sci-fi. Představujeme 10 nejočekávanějších Netflix novinek v prosinci

The Penguin

V případě Penguina bude jeho spin-off následovat DC film od Matta Reevese – The Batman (2022) a zaměří se na záporáka Penguina. Jeho představitelem bude opět Colin Farrell, který se objevil v téže roli i v dosud posledním batmanovském snímku.

Rod draka – 2. řada

Finále první řady skončilo smrtí malého Luceryse, které otřáslo královstvím a odstartovalo občanskou válku Targaryenů známou jako Tanec draků. S tímto epickým vyústěním však přišlo i děsivé zjištění, že se seriál vrátí na obrazovky až v létě roku 2024, necelé dva roky po poslední, desáté epizodě.

The Regime

Dystopická minisérie Režim (dříve jako The Palace) vypráví o jednom roce stráveném mezi zdmi paláce moderního evropského režimu, který se začíná rozpadat. Z upoutávky vyplývá, že se děj zaměří na legitimitu vlády, která byla nastolena prostřednictvím zřejmě státního převratu. V hlavní roli Kate Winslet.