Robert Downey Jr. je k nepoznání. V traileru špiónské minisérie hraje hned několik postav

Foto: A24

Robert Downey Jr. a režisér Old Boye připravují pro HBO Max skutečnou lahůdku, adaptaci Sympatizanta, Pulitzerem oceněný román. Sám představitel Iron Mana si v minisérii zahraje hned několik rozdílných postav. Trailer slibuje jednu z největších televizních událostí roku 2024.

Adaptaci stejnojmenného románu (Sympatizant) Viet Thanh Nguyena oceněného Pulitzerovou cenou přivede na HBO Max (v roce 2024 již jen Max) oceňovaný tvůrce a režisér Čchan-uk Pak, který dal světu původního Old Boye nebo úspěšné jihokorejské snímky z posledních let – Podezřelou a Komornou. Jedním z producentů je pak samotný Robert Downey.

Minisérie sleduje kapitána, severovietnamského špiona (hraje ho Hoa Xuande), o němž je známo, že pronikl do jihovietnamské armády. Ke konci vietnamské války je nucen přesídlit do USA jako uprchlík, kde nadále podává zprávy Vietkongu. Jeho loajalita je ale zpochybněna jeho novým způsobem života.

Podle dostupných informací má Robert Downey Jr. hrát několik vedlejších rolí – každá z nich představuje jinou odnož amerického establishmentu, mimo jiné kongresmana z Orange County, agenta CIA nebo hollywoodského filmového režiséra.

„Adaptace významného a mistrovského díla pana Nguyena vyžaduje tým vizionářů,“ řekl Robert Downey. „Očekávám, že pro režiséra, mě a celý náš tým to bude velké kreativně producentské dobrodružství. A24 a HBO jsou dokonalou kombinací partnerů a spolutvůrců. Je to přesně ten typ výzvy, po které jsem toužil, a věřím, že našim divákům přineseme výjimečný divácký zážitek.“

Sympatizanta uvede HBO Max v roce 2024.