Jodie Foster a brutální vraždy uprostřed aljašské zimní noci! Návrat Temného případu vypadá skvostně

Jodie Foster čeká případ jejího života.

Zdroj: HBO

Hned zkraje roku 2024 uvede HBO Max již čtvrtou řadu Temného případu s podtitulem Night Country (Noční krajina). Mrazivou podívanou odehrávající se během aljašské zimní noci slibovaly už předešlé upoutávky, žádná z nich ale neměla tak hutnou atmosféru, jako ta nejnovější.

Když v Ennisu na Aljašce nastane dlouhá zimní noc, osm mužů, kteří obsluhují arktickou výzkumnou stanici Tsalal, beze stopy zmizí. Aby případ vyřešily, budou se muset detektivky Liz Danvers (Jodie Foster) a Evangeline Navarr (Kali Reis) postavit temnotě, kterou v sobě nosí, a proniknout do strašidelných pravd, které leží pohřbené pod věčným ledem.

Čtěte také: Dorazila jedna z nejmrazivějších a nejlepších kriminálek roku. A málokdo to zaregistroval

V první sezóně Temného případu v roce 2014 se objevili Matthew McConaughey a Woody Harrelson, v té nadcházející Taylor Kitsch, Rachel McAdams a Vinc Vaughn. Třetí série vyšla v roce 2019 a v hlavní roli si zahrál Mahershala Ali.

V nadcházející sérii Temného případu se v hlavní roli představí již vzpomínaná Jodie Foster, v těch vedlejších potom Kali Reis, Fiona Shaw nebo John Hawkes. Nic Pizzolatto, na rozdíl od předešlých řad, již nefiguruje jako producent ani scénárista. Jeho pozici přebrala režisérka Issa López a producent Barry Jenkins.

Temný případ: Noční krajina má premiéru na HBO Max 15. ledna 2024.

Zdroj: HBO