10 parádních novinek na víkend (nejen) na Netflixu

Comeback Charlieho Sheena nebo pokračování korejské šílenosti!

Foto: Vyšehrad: Film (Bioscop), Sladký domove! (Netflix), Infinity Pool (Elevation Pictures)

Streamy reagují na začínající advent, přesto jsou jejich nejlepší novinky ze zcela jiného soudku. Netflix sice uvedl ucházející taškařici Rodinná rošáda, ve které si hlavní hrdinové před vánočními svátky vymění těla, premiéru ale také měla druhá řada korejského akčního nářezu Sladký domove. Na stejné adrese je nově filmový Vyšehrad s bezkonkurenčním Jakubem Štáfkem, nebo mrazivý krimi dokument Křivák se skalpelem. Úplně prázdno není ani u konkurence.

Americká symfonie | Netflix

dokumentární / životopisný / hudební

V roce 2022 se hudebník Jon Batiste stal nejslavnějším umělcem roku s jedenácti nominacemi na Grammy včetně alba roku. Uprostřed tohoto triumfu se Jon pouští do své dosud nejambicióznější výzvy – skládá původní symfonii. Tato trajektorie se převrátí, když se Batisteova životní partnerka – autorka bestsellerů Suleika Jaouad – dozví, že se jí vrátila rakovina. Americká symfonie je intimním portrétem dvou umělců na rozcestí a meditací o umění, lásce a tvůrčím procesu.

Bookmaker – 1. řada | HBO Max

komedie / drama

Seriál vypráví o zkušeném bookmakerovi (Sebastian Maniscalco) z Los Angeles, který se snaží přežít blížící se legalizaci hazardu, stále nestabilnější klienty, rodinu a životní styl obklopující ho na každém rohu. Ačkoli se Charlie Sheen vrací na obrazovky po letité přestávce, v seriálu tvůrce Chucka Lorreho se objeví jen v menší roli.

Faraway Downs – minisérie | Disney+

dobrodružný / drama / historický

Příběh se soustředí na anglickou aristokratku lady Sarah Ashley (Nicole Kidman), která cestuje přes půl světa, aby se postavila svéhlavému manželovi a prodala mimořádně cenný majetek v australském vnitrozemí. Prodloužená verze filmu Austrálie režiséra Baze Luhrmanna.

Infinity Pool | SkyShowtime

horor / sci-fi / thriller / mysteriózní

Film vypráví o páru na dovolené, který se pod vedením svůdné a záhadné ženy vydává mimo areál letoviska a ocitá se v kultuře plné násilí, hédonismu a nevýslovné hrůzy. Tragická nehoda je brzy postaví před politiku nulové tolerance zločinu. Brandon Cronenberg přináší mrazení v zádech s hromadou WTF momentů, které nahlodávají mysl.

Křivák se skalpelem – minisérie | Netflix

Zdroj: Netflix

dokumentární / krimi

Tato třídílná série vypráví příběh superchirurga Paola Macchiariniho. Toho proslavily revoluční transplantace průdušnic s kmenovými buňkami. Jeho objev má ale háček: umírají mu pacienti. V minisérii vystupují rodiny jeho obětí, jeho bývalá snoubenka a kolegové.

Rodinná rošáda | Netflix

komedie / rodinný

U Walkerových je před Vánoci všechno vzhůru nohama. Kvůli vzácnému nebeskému úkazu se totiž rodiče octnou v tělech svých náctiletých dětí, ze kterých jsou naopak dospělí. Rodinná komedie sice nepřináší nic převratného, přesto může zaujmout sympatickým obsazením, a slušnou vánoční atmosférou.

Čtěte také recenzi: Napoleon působí jako upoutávka na čtyřhodinovou verzi

Sladký domove! – 2. řada | Netflix

drama / horor / thriller

Korejský seriál, který měl premiéru už v prosinci 2020, je adaptací stejnojmenného populárního webového komiksu. První série se soustředila na Cha Hyun-sua, samotářského středoškoláka, který se přestěhoval do nového bytu. Tváří v tvář hrůzám, při kterých se lidé mění v krvelačná monstra odrážející jejich nejhlubší touhy, se Hyun-su vymanil ze své ulity, aby zachránil ostatní.

Slow Horses – 3. řada | Apple TV+

drama / krimi / thriller

Třetí řada seriálu je založena na další knize Herronovy série Slough House, Real Tigers. Jackson Lamb se v ní opět vydává do terénu. Jakmile se ale pokusí vrátit do své komfortní zóny, život se mu obrátí vzhůru nohama. Seriál sleduje odpadlíky zpravodajské služby MI5, kteří jsou nuceni vykonávat podřadnou a nudnou práci. Gary Oldman nebude chybět ani tentokrát.

Vyšehrad: Fylm | Netflix

komedie / sportovní

Lavickému se teď kupodivu vede poměrně dobře. Opět si ho začali všímat větší kluby, a dokonce požádal o ruku svou přítelkyni. Na svatbě mu však bezstarostný život překazí jeho osmiletý syn, o němž se právě dozvěděl. Kromě toho se na něj začnou valit další problémy, se kterými se musí Lavi poprat.

Retro: Fargo (1996) | HBO Max

drama / krimi / thriller

Když bratři Coenové prohlásili, že jejich filmy jsou o hloupých, chamtivých lidech, kteří se stanou obětí vlastních intrik, rozhodně se trefili v případě Farga. V černé komedii si loserovský obchodník s auty najme dvojici kriminálníků, aby unesli jeho ženu a on tak mohl vyrazit z bohatého tchána výkupné. Protože jsou ale účastníci na všech stranách až fatálně neschopní, vyústí zdánlivě jednoduchý plán v kolotoč vršení mrtvol, který utne až těhotná policistka.

Tip pro děti: Tlapková patrola ve velkofilmu | iTunes

animovaný / komedie / rodinný

Když se přímo na Adventure City zřítí magický meteorit, získají pejsci z Tlapkové patroly superschopnosti, které je promění v Mocné tlapky! Například nejmenší člence týmu, Skye, se díky novým schopnostem splní velký sen. Vše se ovšem zásadně zvrtne, když se zlému bývalému starostovi Humdingerovi podaří utéct z vězení.

Čtěte také: Tipy z minulého víkendu – Nolanův Oppenheimer, reality-show Hra na oliheň nebo začátek páté řady Farga