Videoherní pecka Death Stranding míří do filmu! Na plátna ho přivede renomované studio A24

Na film dohlédne Hideo Kodžima!

Zdroj: Kojima Productions

Death Stranding, populární videohra z roku 2019 od tvůrce Hidea Kodžimy, se chystá na filmové plátno. Renomovaná společnost A24 se spojila s Kojima Productions, a společně přinesou adaptaci titulu, kterého se prodalo přes pět milionů kopií a který má pověst jedné z nejlepších videoher 21. století.

Příběh videohry Death Stranding se odehrává v blízké budoucnosti, kdy planetou otřásly záhadné exploze, které spustily sérii nadpřirozených událostí známých jako Death Stranding. Krajinu sužují přízračné bytosti a planeta je na pokraji masového vyhynutí, a tak je na Samovi (Norman Reedus), aby se vydal napříč zpustošenou pustinou a zachránil lidstvo před vyhynutím. Ve videohře se mimo jiné objevili také Mads Mikkelsen, Léa Seydoux a Margaret Qualley.

Čtěte také: Recenze: Wonka je výtečnou třešničkou na letošním filmovém dortu

Společnost A24 se zrodila na tomto světě asi před 10 lety, její přítomnost je v rámci oboru výjimečná, je jako žádná jiná,“ uvedl v oficiálním prohlášení Hideo Kodžima. „Filmy, které dodávají světu, jsou vysoce kvalitní a velmi inovativní. Jejich tvorba mě přitahuje a dokonce mě inspirovala k vlastní práci. Jejich inovativní přístup k vyprávění příběhů se shoduje s tím, co Kojima Productions dělá posledních 8 let.“

Nyní společně vytváříme film Death Stranding. Existuje spousta videoherních adaptací, ale to, co vytváříme, není jen obyčejný převod hry. Záměrem je, aby našimi diváky nebyli jen fanoušci her, ale aby náš film byl pro každého, kdo má rád film. Vytváříme dosud nevídaný vesmír Death Stranding, dosažitelný pouze prostřednictvím filmového média,“ dodal na závěr Hideo Kodžima.

Studio A24 patří k nejúspěšnějším filmovým společnostem současnosti. Snímek z jeho produkce Všechno, všude, najednou posbíral v minulém roce hned sedm Oscarů, a skvělé vyhlídky má A24 i letos. Na plátnech kin od něj brzy uvidíme To se mi snad zdá s výborným Nicolasem Cagem, jež se začne objevovat ve snech lidí z celého světa, neméně ambiciózní Zónu zájmu odehrávající se přes plot koncentračního tábora nebo životopisný film The Iron Claw, ve kterém má Zac Efron podávat svůj životní výkon.

Zdroj: A24, Kojima Productions