Aquaman 2 je mnohem větší propadák než Marvels! Nepomohly ani průměrné recenze

První Aquaman z roku 2018 otevřel za 68 milionů. Dvojka nemá ani zlomek.

Zdroj: Warner Bros.

Pokračování miliardového hitu v amerických kin narazilo, a nepříznivou bilanci alespoň částečně zachraňovaly tržby ze zbytku světa. Potvrdily se tak předpovědi odborníků, kteří před měsícem hrozili, že o pokračování Aquamana je ještě menší zájem než o konkurenční Marvels.

Film Aquaman a ztracené království si během premiérového víkendu připsal děsivě slabých 28 milionů dolarů na domácí půdě, čímž si zadělal na pořádný kasovní průšvih. Rozpočet snímku režiséra Wana měl totiž překonat hranici dvou set milionů dolarů, a neméně tučnou sumu pak muselo studio Warner Bros. vynaložit do propagace.

Čtěte také: Zack Snyder slibuje, že režisérská verze Rebel Moon bude úplně jiný film

Studio, které letos přivedlo na plátna kin nejúspěšnější titul roku, Barbie s Margot Robbie, může alespoň děkovat zahraničnímu trhu, kde se tržby vyhouply na 80 milionů dolarů, a celkově si tak druhý Aquaman přišel na 108 milionů. To ale rozhodně nelze považovat za úspěch, protože zájem o film bude v následujících dnech opadat.

Potvrdily se tak spekulace, že Aquaman 2 nepokoří ani konkurenční Marvels s nejslabšími tržby v historii MCU. Ty si ve svém první víkendu připsaly v Severní Americe 46 milionů, i tak se ale řadí k největším propadákům tohoto roku. Zájem o předražené komiksové filmy byl v letošním roce opravdu žalostný, a výjimkou se snad stali jen třetí Strážci Galaxie.

Kompletní víkendové tržby jsou na webu Box Office Mojo.