Stallone, Statham a režisér Sebevražedného oddílu chystají akční nářez

Další film Davida Ayera s Jasonem Stathem píše Sylvester Stallone.

Zdroj: Lionsgate

Sylvester Stallone a Jason Statham se nedávno objevili v jednom z největších kasovních průšvihů tohoto roku, čtvrtých Expendables. Ačkoli akční týmovka prosvištěla kiny bez zájmu diváků, dvojice akčních veteránu se chystá na další spolupráci. Zatímco Stallone píše scénář a Statham si střihne hlavní roli, režii obstará známý David Ayer.

Hlavním hrdinou připravovanému projektu s názvem Levon’s Trade je bývalý drsňák Levon Cade, který v minulosti dělal špinavou práci pro vládu, nyní ale žije poklidným životem a pracuje na stavbách. Jeho šéf si ho najme, aby mu pomohl vypátrat unesenou dceru. Jak už to ale tak bývá, do cesty se mu postaví spoustu nebezpečných lidí.

V hlavní roli drsného Levona se představí Jason Statham, kterému píše roli na míru Sylvester Stallone. Za kameru se postaví známý režisér David Ayer, jež na plátna kin přivedl původní Sebevražedný oddíl a celou řadu kvalitních policejních thrillerů (Drsný časy, Králové ulice, Patrola).

Jason Statham se objevil v akčním béčku Nevyřízeném účtu podle scénáře Sylvestera Stallona už v roce 2013. Naposledy jsme je mohli vidět po jednom boku ve filmu Expend4bles: Postr4datelní. Ten se bohužel nesetkal s přízní diváků ani kritiků, a pasován byl na jeden z největších kasovních propadáků roku. Film s rozpočtem 100 milionů dolarů utržil prozatím jen 35 milionů celosvětově, v zahraničí už dokonce vyšel v digitální podobě.

Krimi thriller pánů Stathama, Stallona a Ayera je založen na stejnojmenné knize spisovatele Chucka Dixona. Toho můžete znát jako autora batmanovského záporáka Banea nebo tvůrce komiksové řady Birds of Prey.

Protože Jasona Stathama není nikdy dost, zkraje příštího roku se objeví v dalším zběsilém filmu Davida Ayera, The Beekeeper, v němž si opět střihne roli bývalého zabijáka s dobrým srdcem. Jak ukázal první trailer, podívaná to může být opravdu velkolepá. Milovníci Stallona se naopak mohou už tento týden těšit na dokumentární celovečerák Sly.