Nejlepší film Ridleyho Scotta od Gladiátora. Finální trailer Napoleona se chlubí kritikou

Už tento týden v kinech!

Zdroj: Sony Pictures

Ridley Scott sice čelí kritice za historické nesrovnalosti ve svém Napoleonovi, přesto si z ní velkou hlavu nedělá. Film je už doslova za rohem, a studio Sony Pictures se ve finálním traileru chlubí vysokými známkami ze zahraničních recenzí. V jedné z nich se dokonce objevují slova o nejlepším Scottově filmu od Gladiátora.

Film Ridleyho Scotta ukáže Napoleonův původ a jeho rychlý vzestup na císaře, zobrazený skrze jeho nestálý vztah s manželkou a jedinou opravdovou láskou, Josefínou. Film zachycuje Napoleonovy slavné bitvy, neúnavnou ctižádost a ohromující strategický um výjimečného vojevůdce a válečného vizionáře.

Čtěte také: Denzel Washington přejde Alpy jako válečný generál Hannibal!

V prvních recenzích je Napoleon chválen za epické měřítko, a zejména za choreografii bitevních scén, které jsou tím pravým důvodem, proč jít na film do kina. Kritici vyzdvihují režisérovy ambice při vyprávění rozmáchlého příběhu, problémem je ale délka filmu. Chvály se dočkal představitel titulní role Joaquin Phoenix.

„Přes všechnu sílu, atmosféru a zvládnuté choreografie bitev je tato historická tapisérie příliš roztahaná, zvláště když se odkloní od ústřední dvojice,“ uvádí ve své recenzi Hollywood Reporter.

The Film Verdict už vyhlíží čtyř a půl hodinovou verzi. „Zatímco tato přepychově sestavená inscenace působí jako rozsáhlý válečný epos, lze doufat, že slíbený režisérský sestřih Ridleyho Scotta vyplní emocionálně a historicky prázdná místa.“

Ridley Scott už poměrně dlouhou dobu slibuje rozšířenou čtyř a půl hodinou verzi, která by v budoucnu měla přistát na Apple TV+. Napoleon je nicméně velkolepou podívanou, které se dnes už moc netočí a režisér Gladiátora, Robina Hooda nebo Posledního souboje je stále špičkou svého oboru.

Napoleon bude v kinech od 23. listopadu.

Zdroj: Sony Pictures