Marvels jsou podle kritiků velmi zábavným filmem. Zmiňují napínavou akci a skvělé obsazení

Nejnovější marvelovka se zahraničním kritikům docela líbí.

Zdroj: Marvel

Marvels ve své propagaci zrovna dvakrát nepřesvědčili, přesto zahraniční kritici novou marvelovku chválí. Příspěvky na síti X zaplavila vlna prvních recenzí, které hovoří o překvapivě zábavné podívané, zapamatovatelné akci a triu superhrdinek, jejichž vzájemná chemie funguje. Spokojenost hlásí nejen redakce uznávaného Collideru. Zvládne to nakonec Marvel i bez návratu původních Avengers?

Šéfredaktor Collideru s radostí hlásí, že nová marvelovka je pecka. Film je podle něj zábavný a samotné obsazení funguje skvěle. Rozhodně nemá jít o nejlepší marvelovku všech dob, přesto mu hned několikrát vykouzlila úsměv na tváři. Za pozornost stojí také potitulková scéna. Už teď se autor příspěvku těší, co bude dál.

Druhá zástupkyně z řad Collideru přiznala, že si novým filmem nebyla jistá, vzhledem k současnému stavu MCU. Trio hereček v hlavních rolích je ale perfektní. Marvels podle ní nejsou dokonalé, film ale označila za nejzábavnější marvelovku po hodně dlouhé době.

Spokojený s výsledkem je i třetí redaktor z Collideru. Film označil za krátký, milý a zatraceně zábavný. Herečky jsou podle něj k sežrání a akce konečně napínavá. Už dlouho ho žádná marvelovka tak neokouzlila. Naposledy tomu tak bylo v případě snímku Spider-Man: Bez domova.

Carly z Collideru napsala, že Marvels jsou rozkošnou vesmírnou jízdou s vítanou dávkou humoru, hudebních čísel(?!) a dívčí síly pro MCU, která zároveň připravuje půdu pro další napínavou fázi. Iman Vellani je podle ní jako vždy dokonalá.

Rachel Leishman na síti X napsala, že Marvels jsou zábavné, akcí napěchované a napínavé od začátku do konce. Všechny tři herečky v hlavních rolích má v oblibě a vidět je bojovat po jednom boku pro ni bylo výjimečné.

Novinář Dempsey Pillot označil režisérku Niu DaCostu za úžasnou. Zápletka s výměnou sil je prý super, ta pravá zábava ale vychází z hvězdné chemie mezi Brie Larson, Teyonah Parris a Iman Vellani. Nízká očekávání stranou, Marvels prý servírují jednu z nejlepších akcí a humoru vůbec.

Erik Davies z Fandago zažil v kině skvělou zábavu. Marvels podle něj mají zběsilé tempo, skvělý tah na branku a srší z nich zábavná energie. Film se mu líbil víc, než původní Captain Marvel. Akci se záměny těl označil za nářezovou, hotový byl i z potitulkové scény.

Redaktorka z Vulture napsala, že Marvels jsou milé, praštěné a plné překvapení. Film se zaměřil na to, co Marvelu jde nejlépe – postavy. Zhruba tak tři scény ze snímku jsou zábavnější než všechny superhrdinské filmy dohromady.

O čem jsou Marvels

Carol Danvers, známá také jako Captain Marvel, získala zpátky svou identitu, kterou jí vzali kreejští tyrani, a pomstila se Nejvyšší inteligenci. Když ji povinnosti zavedou k anonymní červí díře spojované s kreejským revolucionářem, padá na ni kvůli nečekaným okolnostem tíha celého destabilizovaného vesmíru. Její schopnosti ji propojí s Kamalou Khan, alias Ms. Marvel, a její vzdálenou „neteří“, kapitánkou Monicou Rambeau, z níž se mezitím stala astronautka organizace S.A.B.E.R. Nesourodá trojice musí spojit síly a naučit se kooperovat, aby mohly společně zachránit vesmír.

Slabé tržby

První odhady nejsou pro blížící se superhrdinskou týmovku vůbec přívětivé. Očekává se totiž víkendový start okolo 50-75 miliony dolarů, což by pro Marvel mohlo znamenat nejslabší opening od Neuvěřitelného Hulka před patnácti lety. V neprospěch studia také hraje fakt, že Marvels patří se svým rozpočtem 270 milionů dolarů mezi nejdražší projekty Marvelu v historii. Dražší už vlastně byly jen poslední tři filmy s Avengers v názvu.

Foto: Marvel